Placerea de a calatori nu ar trebui sa se schimbe in functie de anotimp. Daca nu ai reusit sa te odihnesti vara, o pot face in plina toamna sau iarna. Agentiile de turism au oferte pentru toate buzunarele.

Publicat:23.10.2016, 14:39

Persoanele care vor sa aiba un weekend memorabil si nu au prea mult timp la dispozitie pot profita de city break-uri, adica o calatorie pe o perioada de maxim 2-3 zile. Destinatiile cele mai solicitate sunt orasele europene, precum Viena, Amsterdam, Praga sau Budapesta.

Ion CURMEI, DIRECTOR, AGENTIE DE TURISMBudapesta, Viena preturile incep de la 150 de euro de persoana. In Praga pretul incepe de la 180 de euro de persoana”.

Cei care vor sa petreca un weekend in tarile vecine Romania sau Ucraina pot opta pentru excursii, dat fiind faptul ca si preturile sunt generoase. Pentru o excursie de 2 zile in una dintre cele mai atragatoare zone turistice din Romania, Cheile Bicazului, veti achita 39 de euro. In pret este  inclus o noapte de cazare, transportul, asigurarea medicala si ghidul. In Ucraina puteti vizita orasul Odesa situat pe coasta de nord a Marii Negre. Pretul pentru o excursie de o zi este de 13 euro, in pret fiind inclus transportul, ghidul si asigurarea medicala.

Toamna este si perioada tratamentelor balniare. Turistii pot opta pentru statiunile Karlovy Vary si Cehia, Rogaska Slatina din Slovenia sau Sovata din Romania. Pentru un sejur de 7 nopti, in Karlovy Vary, preturile incep de la 270 de euro. In pret este inclus tratamentul, trei mese si consultatia medicului. In Rogaska Slatina, acelasi sejur de 7 nopti costa 350 de euro. Pretul include cazarea intr-un hotel de patru stele, mic dejun si cina, acces la izvoarele minerale. Pentru acelasi concediu de relaxare si recuperare in Romania, Sovata pretul porneste de la 450 de euro de persoana.

Ion ALEXA, DIRECTOR, AGENTIE DE TURISM “Perioada de toamna este perioada de discounturi si atunci mai multa lume isi perimite sa mearga in aceasi Karlovy Vara, Rogascka Slatina”.

Agentiile de turism incurajeaza si turismul intern.  Astfel, te poti odihni si acasa, mai mult, faci si o economie. Pentru o excursie de o zi cu ghidul si transportul inclus, intrarile in muzee, preturile incep de la 140 de lei.

Ion CURMEI, DIRECTOR, AGENTIE DE TURISM “Practic in fiecare saptamana avem cate un tur nou. Desi este diversitate turistii isi pot alege pe placul sau in dependenta de saptamana in care pot merge”.

Cei care nu au reusit sa ia tot soarele in timpul verii pot opta pentru malul marii in tari precum Egipt sau Emiratele Arabe.  Pretul porneste de la 450 de dolari si include zborul din Odesa, cazarea intr-un hotel de trei stele cu mic dejun si asigurare medicala.