Dorin Chirtoaca a fost citat astazi la procuratura pentru a fi recunoscut drept banuit in noul dosar, in care este suspectat de depasirea atributiilor de serviciu. Primarul suspendat al capitalei sustine ca ceea ce se intampla este lipsit de logica si ca el nu a facut decat sa execute deciziile judecatoresti. Emotionat si cu lacrimic in ochi, Dorin Chirtoaca a spus ca nu-i pasa de aceste dosare.

Publicat:08.09.2017, 13:26

Dorin CHIRTOACA, PRIMARUL SUSPENDAT AL CAPITALEI: “Eu deja sentinta mi-am luat-o. Prin faptul ca nu am familie si copii si exista riscul nici sa nu le am de acum incolo, nici una nici alta, din cauza la tampeniile astea cu arestul si dosarul.”

Dorin Chirtoaca spune ca si noul dosar penal in care este cercetat ar fi unul fabricat. El este acuzat ca ar fi prejudiciat bugetul local cu peste 66 de milioane de lei. Mai exact, si-ar fi adjudecat atributiile CMC-ului si ar fi dat bani in loc de apartamente persoanelor care le cereau prin hotarari judecatoresti.

Dorin CHIRTOACA, PRIMARUL SUSPENDAT AL CAPITALEI: “Exista un singur cont al municipiului. Nu exista contul consiliului si al primariei. Avand in vedere ca nu ai cum sa dai apartamente, pentru ca ele nu-s. Nu le are primaria, ele toate au fost privatizate, s-a procedat la acordarea unor compensatii banesti.”

Dorin Chirtoaca spune ca era intre doua taisuri din cauza Guvernului si a Parlamentului, care ar fi votat o lege populista.

Dorin CHIRTOACA, PRIMARUL SUSPENDAT AL CAPITALEI: “Adica pentru neexecutarea hotararii de judecata eu primesc amenzi de ani de zile, iar pentru executarea hotararilor de judecata – dosar penal. Cum dracul trebuia de procedat? Ce trebuia de facut?”

Mai mult, el neaga acuzatiile procurorilor anticoruptie, precum ca ar fi acordat banii preferential. Astazi, Chirtoaca a fost citat  pentru a i se inmana ordonanta de banuit in noul dosar penal. Avocatii au cerut recuzarea procurorului Dumitru Robu.

Tatiana IOVU, AVOCATA: “Au trezit dubii referitor la impartialitatea si obiectivitatea acestuia si am inaintat recuz pe prezenta cauza penala domnului procuror.”

Apararea considera ca banuiala adusa edilului suspendat ar fi absurda, intrucat acele tranzactii de impacare semnate de Chirtoaca ar fi legale. Potrivit Procuraturii anticoruptie, in cadrul acestui dosar mai sunt investigate si alte persoane, care ar fi facut parte din schema, contra unor favoruri financiare.

Dorin Chirtoaca a fost retinut acum 4 luni fiind acuzat de trafic de influenta si luare de mita in dosarul parcarilor cu plata. El se declara nevinovat. Intre timp a fost suspendat din functie. Curtea Constitutionala urmeaza sa decida daca suspendarea a fost legala.