Mai apetisante decat capsunele, doar capsunele cu miere pot fi. Capsunarii de la Sadova si-au scos astazi la rampa cele mai naucitoare fructe si au pus la grea incercare simturile vizitatorilor la festivalul mierii si capsunelor. Nimeni nu s-a zgarcit si si-a luat acasa macar cateva kg, mai ales ca in acest an, roada a fost extrem de bogata.

"Capsune in cocos, in ciocolate."

"Am pregatit capsune in zapada, adica in frisca."

"Inghetata ca e cald afara."

Un peisaj si arome rupte din rai au pregatit sadovenii in centrul satului. Se autointituleaza capsunarii, asa ca au incercat sa impresioneze prin delicii.

"Aici avem lichior de capsune, apa, spirt si capsune o facem acasa, este usoara pentru dame."

Albinele sunt harnice la Sadova. Prin urmare, amatorii de miere au gasit orice produs si-au dorit.

"Aici este un medicament, eu il prepar, miere, oloi de masline si propolis. E pentru gingii vospalite, iazva, gastrita."

Capsunile si mierea arata bine, dar nu potolesc foamea. Pentru a nu alunga vizitatorii, unii localnici au pus carnea pe gratare si au turnat bere in halbe.

"Carne de prepelita, e intrebata, e mai dietetica."

"Mancam carne, e mai buna decat capsuna." 

Si daca tot e festival si vine lume multa, cei care nu cultiva capsuni au venit cu ce-au avut de acasa: cirese, vin si chiar broderii.

"Dau ciresele cu 10 lei ca-s putine."

"Le crosetez noaptea, ca ziua n-avem cand."

"Vinul nu merge cu capsunile, cu ceva mai gras."

Dumitru Tataru colectioneaza sticle de bauturi din toata lumea. Si-a adus cateva exponate pentru a atrage privirile curiosilor.

"Daca as vinde, as vinde colectia intreaga, doar ca nu stiu cati bani."

"Acum, ii sta gandul la Cupa Mondiala din Brazilia."

"Aceasta sticla este de la Cupa din 1997 cand Franta a castigat. Astept sa-mi aduca cineva si anul asta." 

In cateva ore, standurile s-au golit. Capsunile s-au cumparat cu lazile.

"De ce asa multe? pentru toata familia."

"Am venit sa luam si dulceata si capsuni."

Festivalul Mierii si Capsunelor este la prima editie la Sadova.