Zeci de oameni, cu lumanari si pancarte, s-au adunat in aceasta seara, in fata monumentului lui Stefan cel Mare. Ei au comemorat victimele incendiului de la Bucuresti si au cerut ca Republica Moldova si Romania sa aiba un singur guvern.

Publicat:05.11.2015, 19:55


Manifestantii si-au aratat solidaritatea fata de protestele de amploare din Romania, care continua si azi si care au scos in strada aproximativ 70 mii de romani ducand la demisia guvernului Ponta. Dupa ce au scandat lozinci unioniste in fata monumentului “Stefan cel Mare”, manifestantii s-au indreptat spre Ambasada Romaniei, unde au tinut un minut de reculegere in memoria celor decedati in urma incendiului produs vineri la clubul “Colectiv” din Romania. 


Urmatoarea destinatie a fost Resedinta de Stat, unde organizatorii potestului au dat citire unui apel adresat presedintelui Nicolae Timofti. 


Guvernul Strelet a fost demis acum o saptamana cu votul comunistilor, socialistilor si al democratilor. Este pentru a doua oara in acest an cand Moldova ramane fara guvern. In Romania fostul premier, Victor Ponta, a anuntat ca-si depune mandatul, dupa ce marti seara, 25 de mii de romani au cerut acest lucru.