Lansarea unui delfinariu la Chisinau a starnit, pe langa incantare, si critici. Internautii au lansat petitii online in care cer ca delfinariul sa nu fie deschis.

Publicat:24.05.2016, 17:25


Veronica, MEMBRU ”SOCIETATEA UMANA” ”Delfinii sunt animale sensibile, trebuie sa inoate 160 km, dar in delfinariu nu pot”

Deocamdata 2 petitii au fost lansate online impotriva dechiderii delfinariului. Una dintre acestea a adunat deja peste 1500 de semnaturi, iar cealalta – aproape 1000. 

Veronica, MEMBRU ”SOCIETATEA UMANA” ”Noi cunoastem conditiile grave in care ei sunt detinuti.”

Solicitati de PRO TV, reprezentantii companiei care construieste delfinariul ne-au spus ca nu comenteaza declaratiile si ca vor raspunde la intrebari maine, cand au programata o conferinta de presa. Intre timp, ministrul Mediului a anuntat ca a eliberat certificat de import pentru cei 4 delfini si cele 2 foci pentru ca firma a prezentat toate actele necesare. Delfinariul are o capacitate de peste 500 de locuri. Deocamdata nu se stie cati bani s-au cheltuit si cine este proprietarul acestuia. Mai multi internauti au anuntat ca vor protesta in ziua in care acesta se va deschide. Si asta deoarece ei cred ca delfinii nu trebuie sa locuiasca intr-un spatiu inchis, ci in mare.