Lasati gadgeturile si iesiti la joaca. Acesta a fost indemnul mai multor tineri, care au desenat sotroane in cateva parcuri din capitala. Astfel, ei vor sa incurajeze copiii sa socializeze mai mult, lasand la o parte lumea virtuala. Trecatorrii au salutat initiativa. Cele mai incantate au fost tinerele mamici care se plang ca in capitala sunt putine locuri de joc pentru micuti.

Publicat:24.06.2016, 13:57


Astazi, sotroanele pe asfalt au aparut si in parcul Valea Morilor din capitala. Initiatoarea actiunii, Aliona Curalova a spus ca in asa mod vrea sa amenajeze mai multe locuri de joaca pentru copii.


Aliona KURALOVA, ORGANIZATOR "Acum, copiii sunt tot mai mult atrasi de gatgeturi si nu mai primesc placere de la jocurile petrecute în strada. Am decis sa le amintim ca exista astfel de jocuri, când poti sa aduni un grup mai mare de copii. Nu este costisitor pentru copii. Ei pot iesi si se juca. "


Picturile sunt nu doar distractive, spun tinerii. Pentru desene a fost folosita o vopsea ecologica, care nu are miros si nu este daunatoare pentru mediu. Sotroanele, au fost demult uitate de generatiile noi, sustin organizatorii.


„ Petreceam mai mult timp afara. Ne jucam cu fetele."


Picturi asemanatoare se gasesc si in parcul Valea Trandafirilor, iar in curand vor aparea si intr-un parc din sectorul Rascani din capitala. Desenele au fost realizate de catre un site pentru mame, dar si mai multi membri ai proiectului Chisinau is me. Grupul este cunoscut deja in capitala pentru proiectele sale. Daca veti vedea pe bulevardul Moscovei, 13 piloni transformati in soldatei, parca desprinsi din poveste, in apropierea Universitatii de Stat o masina de taxi pictata sau o fantana care a luat forma  unei cutii cu lapte condensat, atunci sa stiti ca este isprava acestor tineri.