Firma consilierului liberal Iurie Topala vrea sa preia controlul asupra Parcului Urban de Autobuze. Asta sustine comunistul Victor Gurau, care a declarat astazi ca reforma in transportul public se taraganeaza intentionat pentru ca Topala, dar si seful Directiei Transport, ar duce o lupta cu Dorin Chirtoaca, cine sa preia controlul.

Publicat:30.09.2014, 13:56

Victor GURAU, CONSILIER PCRM: “Scoatere de pe ruta a microbuzelor sub pretextul dublarii a fost facuta intentionat. De fapt a inceput delapidarea de fonduri. Tulbura apele ca mai usor sa fie prins pestele. In momentul cand Chirtoaca a semnat asa-zisele dispozitii de modificare a rutelor de microbuz, Topala a zburat in Suedia pentru a negocia autobuze second hand.”

Potrivit lui Gurau, reforma in transportul public din capitala, care urma sa inceapa inca pe 25 august, este taraganata intentionat. Asta din cauza ca se duce o lupta intre mai multe firme pentru a prelua controlul Parcului Urban de Autobuze, pentru finantarea caruia primaria aloca anual peste 87 de milioane de lei.  

Victor GURAU, CONSILIER PCRM: “Pe de o parte Topala pe de alta parte Stoicev-Gamretchi. Asa se itampla si cu benzina toate autobuzele iau combustibl de la firma lui Mihai Ghimpu.” 

De cealalta parte, consilierul Iurie Topala, care are afaceri in domeniul transportului,  respinge acuzatiile lui Gurau.

Iurie TOPALA, CONSILIER LIBERAL: “Aberatii.”

Totul ar fi inceput acum trei luni, dupa protestele soferilor de microbuze, soldate cu anularea a 8 rute din cele 65 existente. Victor Gurau sugereaza ca interesul pentru Parcul Urban de Autobuze a crescut dupa ce primaria a anuntat ca treptat autobuzele vor inlocui o parte din microbuze.

Seful Parcului sustine ca 14 autobuze au fost puse deja suplimentar pe rute, iar venitul a crescut in medie cu 20 la suta. Victor Gurau sustine ca la sedinta de joi a Consiliului Municipal Chisinau urmeaza sa fie examinat un proiect care prevede ca Parcul Urban de Autobuze sa fie dat unei companii pentru gestionare, sugerand ca apropiatii edilului capitalei ar dori sa puna mana pe domeniile primariei.

Iar primarul decide acum, pe mainile cui sa dea rutele de autobuz din Chisinau. Nici Dorin Chirtoaca si nici Igor Gamretchi nu au raspuns la telefon pentru a comenta.