Mai putini brazi moldovenesti pe piata, in acest an. Oferta va scadea cu aproximativ 30 la suta. Agentia Moldsilva a anuntat ca din cauza secetei, circa 25 de mii de pomi vor fi scosi in vanzare. Totusi, preturile nu vor creste, dau asigurari responsabilii de la agentie.

Publicat:21.11.2013, 16:54

Daca ardeti de nerabdare sa umpleti casa cu miros de conifere si optati pentru un brad natural, atunci trebuie sa stiti ca in acest an oferta de brazi moldovenesti este mai mica. Cei mai multi provin de la pepinierele din nordul tarii.  


Intreprindera silvica din Straseni, de exemplu, propune peste 800 de molizi, iar unii ajung pana la 20 de metri inaltime. La producator, pretul unui metru costa circa 40 de lei, dar pe piata comerciantii isi pun preturile lor. Cei mai solicitati sunt brazii de pana la doi metri, spun specialistii.

Alexandrina AMBROCI, INGINER SECTIE REGENERARE: “Acest brad este pana este de o marime ideala, pentru ca este de un metru si are si coroan perfecta”.


Tot mai mult teren capata brazii in ghiveci. Chiar daca sunt mai scumpi, tot mai multi oameni prefera sa ii cumpere pentru a-i sadi apoi in curte. 


Alexandrina AMBROCI, INGINER SECTIE REGENERARE:Cu tot cu bolota de pamanat acesta va costa pana de exmpu de um metru 136 de lei”.


Brazii vor aparea pe piata la mijlocul lunii decembrie. In vitirinele magazinelor au aparut deja pomii artificiali, pretul lor variind intre 500 si 3000 de lei.