Ministrul Finantelor este nemultumit de vacantele mai scurte ale elevilor. Dupa ce ieri ministerul Educatiei a anuntat ca toamna aceasta scolarii vor sta acasa cu trei zile mai putin, astazi Anatol Arapu a calificat deciziile drept... anormale. In replica, viceministrul Educatiei i-a explicat ca vacantele trebuie scurtate pentru ca profesorii sa reuseasca sa predea materialul necesar.

Publicat:29.10.2013, 15:14


Anatol ARAPU, MINISTRUL FINANTELOR: ”Noi si asa ii invatam pe copii multe obiecte care nu trebuie. Lasati copiii sa se odihneasca, de ce sa luam aceste decizii anormale?”


Liliana NICOLAESCU-ONOFREI, VICEMINISTRUL EDUCATIEI: ”Intelegem grija dvs, dar diferenta este de doar trei zile, daca vorbim de anul scolar, comparativ cu alte tari, noi nu aratam deloc bine”


Iurie LEANCA, PRIM-MINISTRU: ”Este bine sa explicam de ce facem acest lucru, ca sa avem un efect pozitiv si studii calitative. Chiar si domnul ministru, neavand copii care merg la scoala, este preocupat de asta”


Intr-un comunicat de presa emis ieri, ministerul Educatiei anunta ca vacanta de toamna a elevilor va fi mai scurta cu trei zile, motivand ca anul acesta, multe sarbatori cad in zile de lucru, iar profesorii nu reusesc sa predea intreg materialul.

Potrivit Legii invatamantului, anul scolar are in Republica Moldova 175 de zile. Ministerul Educatiei spune ca anul trecut, din cauza sarbatorilor, elevii au invatat doar 166 de zile. Institutia afirma ca in majoritatea tarilor europene anul scolar este mai lung decat in tara noastra.