Dupa ce ani de zile au mers la incendiile produse in urma accidentelor cu doua masini astazi salvatorii pot rasufla usurati. Astazi eu au primit o autospeciala de interventie nou-nouta care poate fi folosita si pentru stingerea incediilor, dar si la descarcerare. Bijuteria motorizata este dotata cu tehnologie de ultima ora si a fost donata de catre Guvernul Cehiei.

Publicat:06.11.2013, 14:43


Desi echipamentul este performant salvatorii spun ca vor invata repede sa lucreze cu el. Autospeciala este destinata si pentru scoaterea din ruine a victimelor.


La eveniment a fost prezent si Ministrul de Interne, Dorin Recean care s-a lasat asteptat mai bine de jumatate de ora chiar si de catre oficialii cehi. Acestia au vorbit de la tribuna, iar mai apoi au inmanat cheile.


Si dupa cum tot ce e nou se sfinteste, si autospeciala a fost aghesmuita.


Autospeciala a fost adusa de catre 4 salvatori cehi, impreuna cu alt echipament necesar, inclusiv si costume speciale pentru pompieri.


Autospeciala a fost donata in baza unui proiect moldo-ceh, in cadrul salvatorii moldoveni vor fi instruiti in Cehia. Pana acum 60 de angajati de la Serviciu Situatii Exceptionale au urmat asemenea cursuri.  

Ultima interventie in care au fost folosite ambele tipuri de masini a avut loc saptamana trecuta la Glodeni cand doi tineri au ars de vii intro masina care a luat foc.