Asfaltarea si reabilitarea propriu-zisa a bulevardului Stefan cel Mare va incepe de la anul viitor. Acum pe santier se efectueaza doar lucrari de renovare a canalizarii pluviale si a apeductului. In schimb, muncitorii promit sa se incheie, cat mai curand, lucrarile pe Vasile Alecsandri. Astfel ca in toamna drumul sa fie ca nou-nout. Mai ales ca tehnologia de asfaltare este una internationala, iar drumul ca in Europa.

Publicat:10.07.2015, 15:49

Pe strada Vasile Alecsandri reparatia este in toi. De la intersectia cu Albisoara si pana la Goga ambele sensuri au fost deja asfaltate. Munictorii se lauda ca dupa reparatie drumul va fi ca in Europa deoarece tehnologia de reconstructie este una europeana.

Costica DUTU, SEF SANTIER: “Avanad in vedere ca stratul de asfalt se pune pe vechea structura s-a intervenit cu o membrana, se face acesta membrana dispeseaza fisurile..”

Mai exact, prin noua tehnologie se frezeaza 2 centimetri din drumul ce trebuie reparat, astfel incat sa se obtina o suprafata plata. Iar peste aceasta se asterne o plasa alba peste care se fixeaza un strat de microasfalt.

Oxana GORUN, REPORTER PRO TV: “Ceea ce face diferenta este aceasta plasa alba, cum am numi-o mai simplu, in realitate este un material care nu puterezeste si face ca strazile sa reziste mai mult si sa nu se fisureze. Aplicarea noii tehnologii creste durata de viata a drumului. Astfel ca dupa reabilitare sa nu se intervina inca 10 ani.” 

Costica DUTU, SEF SANTIER: “Nu o sa mai apara forfecare intre suprafata noua si suprafata veche.”

Noul strat are grosimea de putin peste 10 centimetri. Muncitorii spun ca nici asfaltul asternut nu este unul obisnuit.

Costica DUTU, SEF SANTIER: “Aducem materiale din Romania de granit, aici aveti de calcar putin rezistent.”

Avand experienta gurilor de canalizare de la Alecu Russo, care s-au ridicat dupa prima iarna, muncitorii spun ca au schimbat si aici tehnologia.

Costica DUTU, SEF SANTIER: “La gurile de canalizare va fi in jur din beton, iar capacele se vor integra in asfalt si nu vor mai iesi.”

Seful santierului da asigurari ca strada Vasile Alecsandri va fi gata pana la sfarsitul lunii octombrie. Lucrarile s-au intins din cauza lucrarilor de reabilitare a canalizarii pluviale, care nu au fost facute calitativ anterior.

In acelasi timp asfaltarea bulevardului Stefan cel Mare, dar si Constantin Negruzzi va incepe cel mai probabil la anul viitor, spun muncitorii. Si asta dupa ce vor fi incheiate lucrarile de reconstructie a canalizarilor. Reabilitarea bulevarduliui Stefan cel Mare, face parte dintr-un proiect de renovare a trei strazi, inculsiv Negruzzi si Alecsandri. Reconstructia costa 11 milioane de euro bani imprumutati de la BERD si BEI.