Diferiti la port si la chip zeci de straini care au ajuns in tara noastra pentru a face diferite activitati de voluntariat, si-au aminitit astazi de locurile natale. Ei au participat la un targ al bucatelor si traditiilor. Moldovenii, desigur, i-au servit pe toti cu traditionala mamaliga, iar la final au incins o hora.

Publicat:20.02.2016, 16:51

Acesti tineri vin din Tanzania, iar in Moldova fac voluntariat, implicandu-se in mai multe proiecte. Astazi ei au avut ocazia sa se laude cu locurile natale.

 “Avem bratari. Ele sunt facute hand-made. Au numele meu pe ea. Mai avem bratari pentru femei, pot fi confectionate din lemn. Mai avem si acest obiect bine cunoscut de toti, cu ajutorul caruia ocheam pasarile când eram mici.”

Alaturi de baietii din Tanzania la eveniment am intalnit tineri din alte 11 tari printre care  Algeria, Nigeria, Polonia si Marea Britanie. Aceste doua fete, ai zice ca sunt moldovence, la cate de bine vorbesc limba romana. La targ ele au venit sa reprezinte organizatia de refugiati din Moldova.

"Tatii nostri sunt din India. In organizatia de refugiati intra mai multe tari: Siria...”

Aceasta femeie vine dintr-o tara africana si a pregatit astazi bucate franceze. 

“Acesta este un tort sarat, cu carne, ceapa, morcov, cascaval si mirodenii de-ale noastre. Acest preparat face parte din bucataria franceza. Francezii au fost la noi aproximativ 40 de ani si noi am preluat câteva traditii de la ei.„

Evenimentul, care se numeste Global Village, isi propune sa promoveze traditiile rurale ale diferitor tari. 

Marina COVALCIUC, ABSOLVENTA ORGANIZATIEI AISEC MOLDOVA: „Voluntari din diferite tari au venit in Moldova pentru a aduce un impact pozitiv...” 

“Cu toate ca erau niste stereotipuri pe care le aveau oamenii din alte tari fata de Moldova, noi le-am trezit interesul." 

Imbracati in costume nationale, moldovenii s-au laudat cu traditionala mamaliga.