Tragedie in fotbalul moldovenesc. Fostul jucator al Nationalei, Serghei Stroenco a murit in aceasta dimineata intr-un grav accident de circulatie produs pe traseul Tiraspol-Odesa. Informatia a fost confirmata de catre purtatorul de cuvant al FMF, Victor Daghi.

Publicat:24.12.2013, 11:54

Potrivit primelor informatii, fostul sportiv in varsta de 46 de ani se indrepta spre Odesa cand masina pe care o conducea a fost lovita frontal de un automobil intrat pe contrasens.  Serghei Stroenco a murit pe loc.

Serghei Stroenco a disputat 46 de meciuri pentru Nationala Moldovei, evoluand alaturi de fratele sau, Andrei Stroenco. De 3 ori a castigat Cupa Moldovei cu Tiligul Tiraspol, in anii 1993, 1994 si 1995.In aceasta luna Serghei Stroenco a devenit campion printre veterani alaturi de echipa Geotermal. El a fost singurul jucator de la echipa nationala a Moldovei mai in varsta decat selectionerul. La 40 de ani, Stroenco a jucat sub tricolor in meciul cu Malta din preliminariile Campionatului European din 2008, cu Igor Dobrovolski pe banca tehnica.Serghei Stroenco a fost si el antrenor, la echipele Academia si Zimbru.