CSM Bucuresti a castigat Liga Campionilor la handbal. Fetele antrenate de Kim Rasmussen au invins formatia Gyor, din Ungaria, in urma loviturilor de departajare. CSM Bucuresti este prima echipa romana care devine campioana europeana in ultimii 52 de ani.

Publicat:09.05.2016, 13:17


Finala magica a fost de o intensitate maxima, de la prima pana la ultima secunda. Pe parcursul primei reprize, Gyor a condus cu 2 goluri avans, insa pe final CSM Bucuresti a jucat superb si a intors scorul. Romancele conduceau cu 13 la 12 la pauza. In repriza secunda, handbalistele din Ungaria au reusit mai multe atacuri taioase si chiar au fost aproape de victorie. In ultimele secunde, Torstensson a salvat-o pe CSM Bucuresti, egaland scorul, 22 la 22, iar meciul a fost trimis in prelungiri. 

Nici in overtime, echipele nu au decis invingatoarea, marcand cate 3 goluri. Astfel, doar seria loviturilor de departajare a oferit raspunsul. Portarul de la CSM a blocat doua executii, romancele au marcat de fiecare data si au castigat seria cu 4 la 1. 

CSM Bucuresti a cucerit, in premiera, Liga Campionilor la handbal feminin. Totodata este a treia echipa romana din istorie, care smulge trofeul suprem, dupa Stiinta Bucuresti, in 1961, si Rapid Bucuresti in 1964. Astazi, CSM a ajuns in capitala Romaniei. 


Cristina VARZARU, HANDBALISTA CSM BUCURESTI: "Sunt sentimente pe care noi le-am trait tot anul. Sunt sentimente de disperare, neputinta, frica, curaj, incredere si la final sunt sentimente de bucurie, pe care nu pot descrie in cuvinte. Romania ar trebui sa fie mandra de ceea ce a realizat aceast echipa".

Foto: sptfm.ro