Un nou meci de vis ne ofera Radu Albot. Cel mai bun tenismen moldovean il va intalni in turul 2 de la Basel, pe fostul lider mondial, Roger Federer. Cei doi s-au mai intalnit o singura data, in acest an, iar Albot a cedat la limita.

Publicat:22.10.2019, 17:19

Radu Albot a inceput cu dreptul turneul ATP de la Basel, dupa ce astazi l-a invins in 3 seturi pe Dusan Lajovic. A fost un meci ce a durat aproape doua ore. Dupa un prim set pierdut cu 2 la 6, moldoveanul si-a revenit si a castigat urmatoarele doua, cu 6 la 3 si 6 la 4.

In optimi, Radu Albot se va duela cu unul dintre cei mai buni tenismeni ai lumii, elvetianul, Roger Federer. Cei doi s-au mai intalnit o singura data pana acum, in runda a doua a turneului ATP Masters 1000 de la Miami, iar Albot a pierdut in 3 seturi. Roger Federer este principalul favorit al competitiei de la Basel.

Elvetianul este recordmenul turneului, castigand de 9 ori turneul din orasul sau natal. In prima runda el a avut nevoie de doar 53 de minute pentru a-l invinge pe adversarul din Germania. Elvetianul a facut cinci break-uri si a castigat cu scorul de 6 la 2 si 6 la 1.