Fostul premier francez, Manuel Valls, a fost atacat cu faina la Strasbourg. S-a intamplat in momentul in care acesta trecea printr-o piata de Craciun. Atacatorul ar fi fost un student si a strigat la Valls, criticandu-l pentru o controversata lege.

Publicat:23.12.2016, 14:50


"Noi nu uitam", a strigat atacatorul, cand a aruncat punga cu faina. Valls a sustinut controversatul Articol 49-3, care permite Guvernului francez sa treaca legi prin Parlament fara vot. "Ati albit un pic!", a glumit primarul orasului Strasbourg, in timp ce Valls nu a fost afectat prea tare de incident.

Manuel VALLS, FOSTUL PREMIER FRANCEZ: "Este faina fara gluten, asa ca apreciez acest lucru. Suntem în campanie electorala si nu este nimic mai rau decât o campanie în care nu se întâmpla nimic."

Fostul premier s-a retras in cafenea imediat, fiind acoperit de faina. Atacatorul a fost arestat la cativa metri distanta. Autorul acestui act si-a motivat gestul prin dorinta de a protesta astfel pentru faptul ca, in perioada cat a fost premier, Valls a invocat de sase ori un controversat articol din Constitutia franceza, articolul 49.3, ce permite guvernului sa adopte acte normative fara o dezbatere parlamentara.

Manuel Valls va participa la alegerile primare din partidul socialistilor, in luna ianaurie, fiind favorit sa le castige, insa sondajele arata ca ar urma sa piarda in primul tur al alegerilor prezidentiale, in luna aprilie.