Sebastien Loeb este tot mai sus in clasamentul pilotilor, la Raliul Dakar. Francezul a castigat etapa a 3-a si are deja un avans de peste 5 minute in fata adversarilor, la general. Ieri competitia a fost marcata de un incident grav - camionul unui pilot olandez a ars complet.

Publicat:06.01.2016, 12:19

Etapa a 3-a a fost una dezastruoasa pentru olandezul Martin van den Brink. In timpul cursei, pilotul s-a oprit si, impreuna cu doi coechipieri, a iesit sa verifice franele. Acestea au luat foc si in cateva momente intreg camionul a fost mistuit de flacari. Nici lituanianul Benediktas Vanagas nu a avut mult noroc in etapa a 3-a. Chiar la inceput, acesta si-a avariat automobilul si a fost nevoit sa scoata parbrizul. Vanagas si pilotul secund, insa nu s-au lasat - au imbracat ochelari si au continuat cursa. 

Etapa a 3-a a Raliului Dakar, la clasa auto, a fost castigata de francezul Sebastien Loeb. Acesta a parcurs cei 314 kilometri in 2 ore 9 minute si 39 de secunde. Loeb este lider detasat in clasamentul general si are deja peste 5 minute avans fata de sudafricanul Giniel De Villiers si un alt francez, Stephane Peterhansel. La clasa moto, slovacul Stefan Svitko a incheiat etapa de ieri pe locul 4 si a devenit lider al clasamentului general.