Halep- Bellis. Simona Halep, numarul doi mondial, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 3.173.000 dolari, dupa ce a învins-o pe tânara jucatoare americana Catherine Bellis cu 6-0, 6-4.

Publicat:16.02.2018, 16:30

În ciuda succesului, aparent facil, evolutie româncei a fost oscilanta în partida cu Bellis, un meci pe care l-a controlat în prima sa parte, dar pe care si l-a complicat în setul secund, agravându-si accidentarea de la glezna stânga.

Cu o evolutie ofensiva, Simona Halep a sters marginile laterale ale terenului cu mingi trimise precis. Indiferent ca a lovit cu dreapta sau cu reverul în lung de linie, mingea a “ascultat-o” cuminte pe românca si a lasat-o fara replica pe tânara americanca (18 ani). Bellis nu s-a descurcat nici la mingile lungi, nici la cele primite pe rever, însa a profitat de momentele în care concentrarea adversarei ei s-a diminuat. Bellis nu a aratat calitati sau lovituri deosebite, dar s-a agatat de meci, s-a aparat si a luptat pâna aproape de final, însa “contributia” Simonei Halep la setul secund strâns a fost importanta. Trecerea de la 10-4 lovituri câstigatoare/erori, în setul I, la 25-23 în meci arata acest lucru.


Meciul a început cu trei ghemuri echilibrate, toate câstigate de Halep. Românca a obtinut break-ul în primul, a avut ceva emotii, în al doilea, când a fost egalata de la 40-0 si a câstigat un al treilea de aproximativ 10 minute, cu opt egalitati, la a cincea minge de break. Urmatoarele trei ghemuri au mers repede, dar tot în contul Simonei Halep au intrat. Ea a reusit, astfel, în 31 de minute, al doilea “6-0” la Doha, dupa cel din meciul cu Ekaterina Makarova, din turul II.


Dupa un al saptelea ghem câstigat consecutiv, cu un nou break, de spotiva româna, Bellis a reusit sa puncteze pentru prima data, cu rebreak, si sa ia conducerea cu serviciul, 2-1. Evolutia mai putin atenta a Simonei Halep a continuat si, dupa ce a egalat la 2, a ratat patru mingi de break, între care un 0-40. A urmat un 40-0 neconcretizat, dar a salvat vreo sase mingi break si a egalat la 3, într-un alt ghem lung, de aproape 12 minute. Halep a obtinut imediat break-ul, dar cu doua greseli incredibile din apropierea fielului, a readus-o în joc pe aversara. Cu o agresivitate nervoasa, Halep a facut rebreak si a închis apoi partida, cu 6-4, dupa o ora si 22 de minute.


În semifinale, Halep va evolua cu spaniola Garbine Muguruza, locul 4 WTA si cap de serie numarul 4. românca o va întâlni a cincea oara pe Muguruza.

Spaniola, fosta numarul 1 mondial si câstigatoare la Roland Garros si Wimbledon, conduce cu 3-1 în fata Simonei Halep, ultima partida fiind în finala turneului de la Cincinnati, de anul trecut, când s-a impus categoric, cu 6-1, 6-0. Singura victorie a Simonei Halep s-a produs în 2015, în optimi, la Stuttgart, pe zgura, scor 3-6, 6-1, 6-3, în penultima lor partida.

Calificarea în semifinale la Doha este recompensata cu un premiu de 147.750 de dolari si cu 350 de puncte WTA.

LIVE TEXT, DESFÄ‚ŞURAREA PARTIDEI:

Setul II

Halep- Bellis 6-4. Simona serveste perfect si câstiga meciul cu CiCi Bellis, calificându-se în semifinalele de la Doha.

Halep- Bellis 5-4. Un nou punct maraton îi aduce lui Halep doua mingi de break. Prima e irosita dupa o minge trimisa în fileu. Dubla greseala si Halep serveste pentru meci.

Halep- Bellis 4-4. Halep trimite o minge în fileu, iar Bellis îşi recupereaza breakul

Halep- Bellis 4-3. Simona ajunge la 30-15, iar Bellis pare extenuata dupa game-ul precedent. Halep are doua mingi de break si si-o adjudeca pe prima.

Halep- Bellis 3-3. Cea mai lunga serie de gameuri consecutive câştigate pe propriul serviciu, 4. Simona a muncit sa îşi apere un game maraton, anulând foarte multe mingi de break.

Halep- Bellis 2-3. Americanca reuşeşte sa îşi faca serviciul, deşi jucatoarea noastra a avut 3 mingi de break.

Halep- Bellis 2-2. Simona opreşte seria adversarei cu un game câştigat pe propriul serviciu.

Halep- Bellis 1-2. Bellis câstiga al 2-lea game al sau. Americanca a intrat în meci si a ajuns repede la 40-0. O mingea prea lunga a Simonei aduce al doilea game consecutiv al adversarei Simonei.

Halep- Bellis 1-1. Simona a cedat primul game al partidei. Este acum egalitate la game-uri, dupa ce Catherine Bellis a profitat de greşelile româncei.

Halep- Bellis 1-0. Simona a început excelent cel de-al doiea set şi a luat primul game.

Halep- Bellis 6-0. Simona a câştigat primul set la 0.

 Halep- Bellis 5-0. Simona Halep s-a apropiat de câştigarea primului set. Numarul 2 mondial a fructificat a doua şansa de break şi serveşte acum pentru un 6-0 în primul set.

Halep- Bellis 4-0. Game alb câştigat de Simona. Bellis greşeşte tot mai des.

Halep- Bellis 3-0. Simona a reuşit un nou break, dupa un game extrem de disputat. Jucatoarea din SUA a condus pe propriul serviciu, dar Simona a reuşit sa se impuna din nou la avantaje. J

Halep- Bellis 2-0. Simona şi-a câştigat serviciul. Bellis a revenit de la 0-40, dar nu a putut duce la bun sfârşit game-ul. Simona a fost mai sigura în ultimele schimburi.

Halep- Bellis 1-0. Simona a reuşit un break. A început foarte bine meciul şi a reuşit sa se impuna pe serviciul americancei.

Halep- Bellis. Simona a intrat pe teren la ora 16:45 şi a facut încalzirea.

Halep poate reveni astazi pe locul 1 WTA. Doua condiţii sunt necesare pentru atingerea obiectivului: Simona sa câştige, iar Caroline Wozniacki sa piarda meciul cu Angelique Kerber, care se disputa imediat dupa Halep - Bellis.

 Sportiva de 18 ani reprezinta surpriza acestei ediţii de la Doha. Bellis a venit din calificari şi a avut un traseu infernal, trecându-şi în cont câteva ”victime” de renume.

Acesta va fi a doua partida pe terenul principal, dupa întâlnirea dintre spaniola Garbine Muguruza, locul 4 WTA, si sportiva franceza Caroline Garcia, locul 7 WTA, programata de la ora 14.30.

Învingatoarea din acest meci va evolua în semifinale cu câstigatoarea din partida Halep - Bellis.