Schimbarea la fata a stadionului Dinamo e in toi. Pe arena din capitala au loc lucrari de instalare a unei piste moderne de alergari. La anul, pe stadion ar putea aparea tribune si vestiare noi.

Publicat:01.10.2016, 14:00


Un proiect comun al Asociatiei Europene de Atletism, al Comitetului National Olimpic si Sportiv din Moldova, dar si a celui international, a facut posibil startul procesului de renovare a stadionului Dinamo.

Peste 400 mii de dolari au fost investiti in instalarea unei piste moderne de alergari. Lucrarile sunt efectuate de o companie mondiala cu renume, specializata in reconstructia edificiilor sportive. Pista va fi gata pana la sfarsitul anului. 

Nicolae JURAVSCHI, PRESEDINTE CNOS MOLDOVA: “ Nu este normal, avand sportive cum este Zalina Marghieva, care a ocupat locul 5 la Jocurile Olimpice, sa nu avem o pista normala de pregatire. Cu acest edificiu, cred ca vom crea conditii pentru sectia de atletism. ” 

Urmatorul pas ar fi renovarea tribunelor si a vestiarului arenei sportive. 

Nicolae JURAVSCHI, PRESEDINTE CNOS MOLDOVA: “ Urmeaza ca, in comun cu Ministerul Afacerilor Interne, sa gasim posibilitati pentru a le renova. ” 

Sportivii si antrenorii sunt incantati ca, dupa multi ani, vor avea conditii mai bune de pregatire pe stadion. 

SINCRON: Ana BERGHII, ATLETA MOLDOVA: “ De atata timp se asteapta acest stadion sa fie facut si abia acum vedem ca s-au inceput lucrarile. Speram sa fie facut calitativ, nu doar pentru a mangaia ochii.” 

SINCRON: Nicolae SERPU, ANTRENOR: “ Ca sa invintam acum tinere talente, care vin prima oara acum cu parinti, si nu avem ce sa le aratam, dar atunci clar ca va fi un punct de atractie pentru toti cei care iubesc miscarea, iubesc sportul, iubesc atletismul.” 

Arcadie BOSTAN, SEF CLUBUL SPORTIV CENTRAL DINAMO: “ Este un lucru foarte binevenit, nu doar pentru sportul de performanta, dar si pentru cel in masa. ” 

Stadionul Dinamo din Chisinau a fost construit in anul 1944.