De trei ani, locatarii unui bloc din sectorul Botanica al capitalei, traiesc indurand un miros insuportabil. Asta pentru ca teava pentru deseuri este sparta si toate fecalele se depoziteaza in subsolul blocului. Oamenii sunt disperati si spun ca s-au adresat de nenumarate ori autoritatilor. Acestea insa au pasat responsabilitatea de la unele la altele fara sa gaseasca vreo solutie.

Publicat:12.01.2020, 18:58

Traiesc cu un miros insuportabil in bloc deja de aproape trei ani si asta pentru ca teava pentru deseuri este sparta si toate fecalele se depoziteaza la subsolul blocului. Este vorba despre locatarii unui bloc de locuit din sectorul botanica al capitalei. Oamenii sunt disperati si spun ca s-au adresat de nenumarate ori la autoritati, insa cei din urma au pasat responsabilitatea de la unii la altii fara ca sa fie vreun rezultat. 

Subsolul acestui bloc de locuit s-a transformat intr-o canalizare. Asta pentru ca o teava ar fi sparta si toate deseurile ajung in subsol. Acest barbat spune ca in ultimii trei ani aproape ca a devenit imposibil sa mai stea in propria locuinta si asta pentru ca mirosul groaznic, care este pretutindeni in bloc, nu mai dispare. 

Boris DERCACIL, LOCATAR: „Vara este un miros insuportabil. Locatarii casei am semnat plangeri ca sa fie luate masuri.” 

Toate insa fara vreun rezultat. 

„Am scris in diferite instante, incepand cu Organizatia care deserveste aceasta cladire, pretura, primaria, ministerul sanatatii.” 

Iulia SARIVAN, REPORTER PRO TV: „Suntem la etajul noua al acestui bloc de locuit. Chiar daca deseurile se depoziteaza la subsol, mirosul intepator ajunge pana la etajele de sus. Locatarii spun ca el se simte si in apartamente, nu doar in scara blocului.” 

„Pana acolo se simte mai ales cand a fost cald, doamne fereste ce miros, nu exista asa ceva. Si numai unde nu ne-am plans, unde nu am trimis scrisori, niciun rezultat.” 

Oamenii spun ca problema mirosului nu este unica. In scara de alaturi, apa se prelinge in cladire prin acoperisul spart.

„Acoperisul, probleme de la 9 pana la 1 am strans bani, dar nimeni nu ne ajuta.” 

Purtatorul de cuvant al primariei nu ne-a raspuns la telefon pentru a ne spune ce masuri vor fi intreprinse de autoritatile locale.