Pufuletii sunt o gustare apreciata de copii si de adulti deopotriva.

Multi oameni au impresia ca sunt o alternativa sanatoasa la chipsuri pe motiv ca ar fi facuti din malai. Dar aceasta ipoteza este gresita! Pufuletii nu sunt deloc buni pentru cei mici si nici pentru cei mari.

"Pufuletii se obtin prin expandarea fainei de porumb, la care se adauga si glucide ce ii ridica indicele glicemic, dar si numarul de calorii – 224 kcal / 30 g de pufuleti. De asemenea, pufuletii contin si aditivi alimentari ce pot cauza dificultati de concentrare, dar si colorantul tatrazina, ce poate provoca astm, eczeme ori urticarie. Nici excesul de sare pe care il contin pufuletii nu ar trebui trecut cu vederea, ci si acest produs ar trebui limitat.

Uleiul vegetal folosit la temperaturi inalte devine toxic (cel de cocos este cel mai stabil, insa si acesta poate avea unele probleme), iar pufuletii se fac prin expandare, iar asta inseamna ca sunt folosite temperaturi inalte", scrie site-ul stiripesurse.ro.