Armata ucraineana a lansat doua pachete de carti de joc cu chipurile unor militari si oficiali rusi pe care ii suspecteaza de crime de razboi, relateaza BBC.

Publicat:14.05.2022, 20:40

Ideea reproduce setul de 55 de carti de joc pe care armata americana l-a lansat in timpul invaziei din Irak din 2003, infatisandu-i pe cei mai cautati membri ai guvernului lui Saddam Hussein.

Comandantul sef al Fortelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnii, a spus ca jocul de carti a fost produs cu ajutorul voluntarilor din comunitatea internationala de informatii InformNapalm.

„Acum 20 de ani, Comandamentul Central al Armatei SUA a lansat o lista de criminali de razboi sub forma unui pachet de carti. In 2022, voluntarii comunitatii internationale de informatii InformNapalm au continuat aceasta traditie si, cu sprijinul conducerii militare a Ucrainei au lansat doua pachete de carti ale criminalilor de razboi rusi si politicienilor si propagandistilor rusi”, a scris Zalujnii pe Facebook.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: