In urma unei analize a imaginilor din satelit in colaborare cu Centrul pentru Rezistenta Informationala, CNN a identificat de unde au fost lansate munitiile cu dispersie asupra cartierelor rezidentiale din al doilea cel mai mare oras al Ucrainei la finalul lunii februarie. Responsabil de aceste atacuri fara mila este acelasi general care a provocat oroare in randul civililor din orasul Alep in timpul luptelor dintre rebelii sirieni si fortele presedintelui Bashar al-Assad, sustinute de armata Rusiei.

Publicat:15.05.2022, 08:47

In timp ce astepta la coada ca sa faca rost de apa potabila pentru familia ei intr-o zi insorita, dar rece, de la finalul lunii februarie, Margarita Kiriuhina, incerca sa ignore sunetul bombelor rusesti care cadeau in apropiere.

Stand cu doua canistre in mana, a incercat sa destinda atmosfera glumind cu vecinii ei in timp ce isi astepta randul la rezervorul de apa. In ciuda haosului provocat de invazia trupelor ruse in Ucraina, oamenii stateau la rand in mod organizat.

Dintr-o data, Kiriuhina a auzit un suierat deasupra capului. Dupa ce a zarit ceva cu coltul ochiului, a strigat tuturor sa se arunce la pamant. In cateva fractiuni de secunda, grupul de oameni a fost scaldat in sange si urletele de durere au umplut aerul.

Soldatii rusi tocmai ce lansasera una dintre rachetele lor de temut Smerch cu munitie cu dispersie care elibereaza 72 de submunitii pe o arie de marimea unui teren de fotbal si care au lovit-o pe Kiriuhina si vecinii ei.

Torentul de schije i-a taiat piciorul, mana si fruntea

Torentul de schije i-a taiat piciorul, mana si fruntea Kiriuhinei. Un barbat din apropiere si-a pierdut doua degete. „Am simtit ca piciorul si soldul mi-au fost perforate. Bratul meu a fost lovit si nu mai puteam sa imi simt capul”, a spus Kiriuhina.

Femeia de 56 de ani a fost dusa la spital intr-o roaba si a primit ingrijiri medicale timp de 10 zile.

Aceasta nu a fost singura racheta Smerch trasa asupra Harkovului in perioada critica de 48 de ore de la finalul lunii februarie cand trupele ruse incercau sa captureze orasul aparat de fortele ucrainene.

Sursa: