Un videoclip publicat de Kyiv Post arata dimensiunea dezastrului din oraselul minier Soledar, unde ucrainenii si rusii s-au luptat in ultimele luni. In imaginile apocaliptice, filmate dintr-o masina, se observa ruinele cladirilor, transmite digi24.ro

Publicat:24.01.2023, 22:18

Soledar si orasul invecinat Bahmut au fost scena unor lupte crancene, descrise de un consilier al presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski drept cele mai sangeroase de la inceputul invaziei ruse.

Pe 11 ianuarie, grupul militar privat rus Wagner a declarat ca a capturat Soledar, iar autoritatile instalate de rusi in regiunea Donetk din estul Ucrainei au declarat saptamana trecuta ca detin controlul orasului minier. 

Ucraina nu a spus niciodata public ca orasul a fost capturat de fortele ruse. 

Duminica, statul major al fortelor armate ucraine a declarat ca fortele ruse au tras asupra pozitiilor ucrainene din zona. Duminica seara, liderul prorus din Donetk, Denis Pusilin, a declarat ca a vizitat orasul Soledar. In declaratia sa, Pusilin a spus ca minele din Soledar au fost avariate si este „greu” de coborat in ​​ele.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.