Serviciul de graniceri al Ucrainei a publicat, sambata, un videoclip cu ultimii aparatori ucraineni din Mariupol, aflati, alaturi de civili, in buncarele otelariei Azovstal asediate de fortele ruse.

Publicat:14.05.2022, 15:46

In imaginile publicate sambata se poate vedea inclusiv cum militarii ucraineni isi fac de mancare in catacombele combinatului siderurgic.

In catacombele Azovstal se afla, conform autoritatilor ucrainene, sute de puscasi marini, luptatori ai regimentului Azov, membri ai Garzii Nationale si politisti de frontiera, care se adapostesc de bombardamentele fortelor ruse.

Conform imaginilor publicate pe retele sociale, rusii au continuat si sambata atacurile asupra Azovstal.

Aceasta, in timp ce Ucraina incearca sa negocieze evacuarea soldatilor raniti din uzina Azovstal, luata cu asalt de doua luni de armata rusa.

Vicepremierul ucrainean Irina Veresciuk a anuntat sambata negocieri in desfasurare pentru evacuarea a 60 de persoane din otelaria asediata Azovstal - raniti, dar si cadre medicale.

Potrivit vicepremierului ucrainean citat de The Kyiv Independent, Rusia nu este de acord cu o evacuare completa a celor care se adapostesc in catacombele Azovstal, astfel ca partile negociaza evacuarea a 60 de persoane.

Multi dintre cei care se afla in continuare in combinat sunt luptatori din Regimentul Azov, conform Reuters.

Comandantul adjunct al regimentului, Sviatoslav Palamar, a transmis ca militarii vor continua sa reziste cat timp vor putea: „Inamicul nostru, sprijinit de aviatie si artilerie, continua sa atace. Continua asaltul asupra pozitiilor noastre, dar si noi continuam sa-i respingem”.

Miercuri, Regimentul Azov a publicat o serie de fotografii cu oameni raniti, spunand ca este vorba despre militarii ucraineni ascunsi sub uzina siderurgica Azovstal din Mariupolul asediat de fortele ruse si facand un nou apel pentru salvarea acestora.

Imaginile crunte dezvaluie oroarea unui „spital” slab luminat, improvizat in interiorul otelariei, unde soldatii primesc tratament, a scris The Guardian. In unele imagini apar barbati fara maini sau fara picioare.

Vineri, prin purtatorul de cuvant Dmitri Peskov, Kremlinul a reamintit declaratiile presedintelui rus Vladimir Putin, care spunea ca armata ucraineana ar putea parasi teritoriul uzinei Azovstal doar prin depunerea armelor.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: