Alexander Matsiyevsky, curajosul soldat care a spus „Glorie Ucrainei” inainte sa fie executat de soldatii rusi ar fi originar din Moldova. Acest lucru a fost raportat pe pagina departamentului regional de forte al Trupei „Nord” a Fortelor Armate ale Ucrainei. 

Publicat:09.03.2023, 10:32

Alexander Matsiyevsky s-a nascut pe 10 mai 1980 in orasul Chisinau, Moldova, iar in 2008 s-a mutat cu familia in Ucraina, in orasul Nijin, unde locuia cu mama sa. Acesta a fost un luptator al brigazii 119 separate a Trupei din regiunea Cernigov. 

Rudele militarului l-au recunoscut pe filmare, iar mama acestuia a oferit si un interviu presei ucrainene. 

Mai devreme, Statul Major a dat numele unui alt luptator. Este vorba despre Timofei Mikolayovici Sadura, militar al brigazii 30 mecanizate, care a luat parte la luptele din apropierea orasului Bahmut, in estul tarii, si care era considerat disparut din 3 februarie.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.