Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sambata ca i-a propus lui Vladimir Putin sa poarte discutii cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, in Turcia.

Ultimul update: 06.08.2022, 20:49 Publicat:06.08.2022, 20:48

”In ciuda dificultatilor, imi mentin si convingerea ferma ca aceasta criza va fi rezolvata la masa negocierilor”, a spus Erdogan, referindu-se la razboiul declansat de Rusia in Ucraina, relateaza Kyiv Independent citand presa turca.

Dupa intalnirea cu Putin la Soci, presedintele Recep Tayyip Erdogan a raspuns intrebarilor jurnalistilor si a facut evaluari in avion la intoarcerea sa din Turcia.

Amintim ca exporturile de cereale ucrainene la porturile din Marea Neagra au fost reluate recent in baza unui acord semnat la Istanbul de Ucraina, Turcia, Rusia si ONU. Ankara a incercat sa exploateze acest ”succes diplomatic”, dupa intalnirea de la Teheran. Discutiile de la Soci sunt a doua runda de intrevederi dintre cei doi oficiali in mai putin de trei saptamani.

Zelenski a respins in mod repetat orice negociere cu Rusia.

In acelasi timp, presedintele turc a confirmat ca livrarile de gaze rusesti catre Turcia vor fi platite in ruble, a mai informat sambata presa turca.

"Un aspect pozitiv al vizitei noastre la Soci este acordul nostru cu dl Putin privind rubla. Daca Dumnezeu permite, schimburile noastre in ruble vor asigura beneficii Turciei si Rusiei", a declarat seful statului turc reporterilor la bordul zborului sau de intoarcere de la Soci (Rusia), pe malul Marii Negre, unde s-a intalnit vineri cu presedintele rus Vladimir Putin.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: