Primarul orasului Harkov, Ihor Terejov, a declarat pentru BBC ca rusii s-au retras din zona orasului Harkov in directia frontierei rusesti.

Publicat:14.05.2022, 15:39

El spune ca trupele rusesti nu au reusit sa intre decat o singura data intr-o mica parte a orasului cheie din nord-estul tarii si ca nu au mai fost acolo de mult timp.

„Rusii bombardau constant Harkovul, deoarece stateau foarte aproape de oras. Si datorita eforturilor depuse de apararea teritoriala a Harkovului si de fortele armate ucrainene, rusii s-au retras departe de zona orasului, in directia frontierei rusesti”, spune el.

„Acum este liniste in Harkov si oamenii se intorc treptat in oras. Noi asiguram aprovizionarea cu apa, gaz si electricitate tuturor cetatenilor. Cu toate acestea, din pacate, multe cladiri rezidentiale sunt distruse sau avariate. Asadar, in viitor va trebui sa facem o reconstructie uriasa”, a mai afirmat Terejov.

„In ultimele cinci zile nu a existat niciun bombardament in oras. A existat o singura tentativa din partea rusilor de a lovi orasul cu o racheta in apropierea aeroportului din Harkov, dar racheta a fost eliminata de apararea antiaeriana ucraineana”, a mai adaugat primarul.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: