Noi imagini din satelit publicate de Maxar Technologies arata urmarile recentelor bombardamente ale fortelor ruse din regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Publicat:08.06.2022, 10:06

Imaginile surprinse din satelit si publicate luni arata distrugeri si in Severodonetk - punctul fierbinte al luptelor.

​Luptele intense continua miercuri, ziua 105 a razboiului din Ucraina, pentru controlul orasului Severodonetk, unde Moscova sustine ca a „eliberat" zone rezidentiale, in timp ce presedintele Volodimir Zelenski a laudat apararea „eroica" a acestui oras-cheie din Donbas.

Potrivit ultimei evaluari a Ministerului britanic al Apararii, Rusia continua sa incerce sa atace Severodonetk din trei directii, desi apararea ucraineana rezista. Este putin probabil ca vreuna dintre parti sa fi castigat teren semnificativ in ultimele 24 de ore.

In timp ce Rusia isi concentreaza ofensiva in sectorul central al Donbasului, a ramas in defensiva pe flancuri. Fortele ucrainene au obtinut recent unele succese prin contraatacuri in regiunea sud-vestica Herson, inclusiv prin recastigarea unui punct de sprijin pe malul estic al raului Inhulet, mai spun britanicii.

Sursa: