Centrala nucleara din Zaporojie, care se afla sub controlul rusilor din luna martie, a fost tinta loviturilor cu rachete noaptea trecuta. Rusia si Ucraina se acuza reciproc pentru atac. Bombardamentele continua si in regiunile din estul Ucrainei, Dnipropetrovsk si Donetk. Autoritatile din tara vecina au anuntat ca au fost inregistrate victime in urma atacurilor de noaptea trecuta. Totodata, ministerul britanic al apararii avertizeaza ca razboiul din Ucraina e pe cale sa intre intr-o noua faza.

Ultimul update: 06.08.2022, 18:52 Publicat:06.08.2022, 18:54

Rusii au bombardat noaptea trecuta regiunea Dnipropetrovsk, distrugand cladiri rezidentiale, inclusiv o gradinita si un centru de arta pentru copii. In urma atacului, trei persoane au fost ranite. Bombardamentele au continuat si in regiunea Donetk.

Armata ucraineana anunta ca a lansat atacuri in Donetk, distrugand baze militare rusesti.

Intre timp, autoritatile din Ucraina anunta ca centrala nucleara din Zaporojie, aflata sub controlul rusilor din luna martie, a fost tinta unor atacuri cu rachete. 

Energoatom, operatorul de stat al centralelor nucleare din Ucraina, a precizat intr-un comunicat ca au fost inregistrate trei lovituri langa unul dintre blocurile electrice in care se afla reactorul nuclear. Volodimir Zelenski sustine ca Moscova trebuie sa raspunda pentru atacul terorist.

Volodimir ZELENSKI, PRESEDINTELE UCRAINEI: Ocupantii au creat o alta situatie extrem de riscanta pentru toata lumea din Europa - au tras in centrala nucleara din Zaporojie si de doua ori in aceeasi zi. Rusia ar trebui sa fie declarata responsabila de faptul ca a creat o amenintare la adresa centralelor nucleare.”

Pe de alta parte, ministerul rus al Apararii a acuzat fortele ucrainene de bombardarea centralei, spunand ca a fost evitata o scurgere de radiatii doar prin noroc. 

Potrivit serviciilor secrete de informatii din  Marea Britanie, razboiul Rusiei impotriva Ucrainei este pe cale sa intre intr-o noua faza, cele mai grele lupte trecand pe o linie a frontului de aproximativ 350 de kilometri, intinzandu-se spre sud-vest, de langa Zaporojie pana la Herson, paralel cu raul Nipru. Britanicii sustin ca fortele ucrainene isi concentreaza atacurile asupra podurilor, depozitelor de munitii si legaturilor feroviare cu o frecventa tot mai mare in regiunile de sud ale Ucrainei, pentru a incerca sa afecteze capacitatea Rusiei de a se reaproviziona logistic.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.