Ministrul rus al apărării, Andrei Belousov, a ordonat Statului Major să ia măsuri pentru a face față activității sporite a dronelor Statelor Unite deasupra Mării Negre, a declarat vineri ministrul, citat de agenția de știri RIA. Ministerul a declarat că o astfel de activitate a crescut riscul de incidente care implică aeronave rusești și ar putea provoca o confruntare directă între Rusia și NATO. Rusia a atacat din nou Ucraina în timpul nopții. Oficialii de la Kiev susțin că au doborât toate dronele și cinci rachete lansate de Moscova, scrie hotnews.ro.

Ultimul update: 28.06.2024, 15:23 Publicat:28.06.2024, 10:03

13:15 Garda Națională a Ucrainei a anunțat vineri că a doborât un alt avion de luptă rusesc Su-25 în regiunea Donetsk.

Într-o postare pe Telegram, unitatea a declarat că avionul se afla într-o misiune de luptă când a fost lovit de o „lovitură bine țintită” de un sistem portabil de rachete antiaeriene (MANPADS).

13:00 Kremlinul a declarat vineri că perspectivele relațiilor UE-Rusia sunt proaste după ce liderii UE au nominalizat-o pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de președinte al Comisiei Europene și au ales-o pe Kaja Kallas din Estonia ca viitor șef al politicii externe a UE.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că decizia blocului de a o nominaliza pe von der Leyen pentru un nou mandat nu va schimba nimic, deoarece aceasta nu a favorizat normalizarea relațiilor UE cu Rusia.

Comentând alegerea lui Kallas pentru șefia politicii externe a UE, Peskov a declarat că aceasta este cunoscută pentru declarațiile sale antirusești dure și nu a arătat nicio înclinație spre diplomație.

11:30 Polonia va semna cu certitudine un acord bilateral de securitate cu Ucraina până în summitul NATO din Washington, a declarat premierul polonez Donald Tusk, citat de Reuters.

„Trebuie, împreună cu ministrul apărării, să stabilesc cum vom continua să sprijinim Ucraina, dar nu putem slăbi capacitățile defensive ale Poloniei”, a declarat Donald Tusk. „Există o șansă de 99% că vom semna acordul cu președintele Zelenski (nr. înainte de summit)”.

10:00 Un incendiu a izbucnit la un depozit de petrol din regiunea Tambov din Rusia în urma unei lovituri cu dronă, a declarat vineri guvernatorul Maksim Iegorov.

Drona a lovit instalația la ora locală 4:35, a declarat Yegorov. Atacul a provocat „un mic incendiu“, care de atunci a fost localizat.

09:45 Ministrul rus al apărării, Andrei Belousov, a ordonat Statului Major să ia măsuri pentru a face față activității sporite a dronelor Statelor Unite deasupra Mării Negre, a declarat vineri ministrul, citat de agenția de știri RIA. Ministerul a declarat că o astfel de activitate a crescut riscul de incidente care implică aeronave rusești și ar putea provoca o confruntare directă între Rusia și NATO.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.