Macedonia de Nord a fost de acord sa furnizeze Ucrainei tancuri si avioane pentru a ajuta lupta ucrainenilor impotriva invaziei Rusiei, a declarat sambata consilierul prezidential ucrainean Mihailo Podoleak citat de Reuters.

Publicat:06.08.2022, 18:42

”Multe natiuni dau dovada azi de mai mult curaj decat jumatate din G20 (Grupul celor 20 de mari puteri economice). La fel ca Macedonia de Nord, acordand Ucrainei un umar de sprijin sub forma de tancuri si avioane”, a scris Podoleak pe Twitter, adaugand ca prietenul la nevoie se cunoaste.

Ministerul Apararii al Macedoniei de Nord, o tara mica din Balcani, a confirmat saptamana trecuta ca va furniza Ucrainei tancuri din epoca sovietica, dar nu a spus nimic despre livrarile de avioane.

Drumul blindatelor prin Romania

Aproximativ 10 blindate grele donate de Macedonia de Nord Kievului au tranzitat Romania pentru a ajunge in tara invadata de Rusia, relateaza Stirile TVR. Recent, ministerul apararii de la Skopje a anuntat ca va oferi Ucrainei un numar nespecificat de tancuri T-72.

Joi dupa-amiaza, un convoi care transporta mai multe tancuri de provenienta sovietica a fost filmat in Bulgaria in timp ce era escortat de politie, in drum spre podul Prieteniei Giurgiu-Ruse.

Un general in rezerva, consultat de TVR, a spus, dupa ce a vizionat filmarea, ca blindatele par a fi T-72, tancuri de provenienta sovietica din anii '80.

Ministerul bulgar al apararii a confirmat pentru Stirile TVR ca tancurile erau intr-adevar din Macedonia de Nord, au tranzitat Bulgaria si se indepretau spre Romania.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: