O mama care a scris cu pixul date de contact pe spatele fiicei sale de doi ani, in timp ce fugea din Ucraina, a descris pentru BBC disperarea ei din acele momente.

Ultimul update: 12.04.2022, 13:34 Publicat:12.04.2022, 13:37

Sasa Makovii a spus ca a scris numele micutei Vira, varsta si cateva numere de telefon, chiar pe spatele fetitei, in cazul in care familia ar fi fost separata sau ucisa, in timp ce fugea din Kiev. „In cazul in care noi am fi fost ucisi, iar ea ar fi fost gasita, s-ar fi stiut cine este”, a declarat pentru BBC Sasa Makovii.

Familia se afla acum in Franta, unde se simte „inconjurata de dragoste si grija”.

Dupa sosire, Sasa a postat pe Instagram o fotografie a scrisului de pe spatele Virei, iar imaginea a devenit virala. „Era prima zi de razboi si ne pregateam pentru a fugi din Kiev si pur si simplu nu stiam ce va fi”, a declarat Sasa pentru The World Tonight de la BBC Radio 4.

Impachetandu-si cateva lucruri in zgomotul asurzitor al bombelor, Sasa a spus ca „nu era sigura daca vom putea sa iesim din casa, daca vom fi loviti de rachete”.

A fost cea mai mare teama a mea ca Vira se pierde sau ca vom muri si nu va sti niciodata cine este sau din ce familie provine”, a spus Sasa.

Ingrijorata ca fiica ei ar putea ramane singura pe lume, Sasa Makovii spera ca Vira ar putea cel putin sa aiba conturile ei de pe retelele sociale, ca sa vada cum arata.

„M-am gandit ca ar putea gasi cateva informatii pe internet, sa-mi gaseasca contul de Instagram si va putea sa-si vada parintii”, a spus femeia.

Ajunsa in Franta, dupa o lunga calatorie prin Moldova, Romania si Belgia, Sasa Makovii spune ca este „zdruncinata” psihic. Razboiul este atat de traumatizant, spune ea, incat si iesitul afara este infricosator pentru ea, pentru ca vede in orice piatra o mina antiterestra.

„Vira este bine. E prea mica pentru a intelege ce se intampla. Poate simti tensiunea mea, dar este prea mica pentru a intelege. Sunt foarte fericita ca este mica. Ea este foarte fericita”, a mai spus femeia.

Sursa: