Rusia va retrage trupele din orasul cheie ucrainean Herson, singurul centru regional pe care l-au capturat de la inceputul invaziei, scrie BBC.   

Ultimul update: 09.11.2022, 17:38 Publicat:09.11.2022, 17:37

„Incepeti cu retragerea trupelor si luati toate masurile pentru a asigura transferul in siguranta al personalului, armelor si echipamentelor peste raul Nipru”, a declarat comandantul Grupului Comun al Fortelor Ruse din zona NMD, Serghei Surovikin, care anterior a raportat sefului departamentului de aparare despre situatia din Herson, scrie agentia de presa din Rusia TASS.

Ministrul apararii din Rusia, Serghei Soigu a fost de acord cu propunerea comandantului lui Serghei Surovikin de a organiza apararea in regiunea Herson pe malul stang al Niprului, scrie Ria.ru. 

Totodata, Surovikin a precizat ca „manevrele trupelor se vor efectua in viitorul apropiat, formatiuni si unitati vor ocupa linii si pozitii defensive pregatite pe malul stang al Niprului”.

Regiunea Herson a fost integrata in Federatia Rusa prin decretul lui Vladimir Putin, in urma referendumurilor falsificate de la finalul lunii septembrie. Herson a fost primul si cel mai important oras cucerit de rusi dupa invazia din 24 februarie. Renuntarea la capul de pod din dreapta Niprului inchide posibilitatea avansarii spre Nikolaev si Odesa.

Sursa: