Rusia a publicat in premiera pe retelele sociale imagini care surprind momentul in care o drona kamikaze a armatei ruse ataca o pozitie de artilerie ucraineana compusa din obuziere M-777 oferite de SUA Kievului sub forma de ajutor militar.

Publicat:19.05.2022, 11:42

Imaginile au fost filmate in regiunea Pidhinre din Donetk. Drona explodeaza la cativa metri distanta intre doua piese de artilerie ale armatei ucrainene.

Efectul la tinta, provocat de o incarcatura mica de exploziv, nu pare sa fi provocat victime sau daune importante.

In atac, a fost folosita o drona kamikaze Zala Kyb a armatei ruse, conform Ukraine Weapons Tracker, un cont de Twitter care, de la inceputul invaziei armatei ruse in Ucraina, publica zilnic inregistrari video si fotografii din toate sursele deschise care documenteaza pierderile de material si tehnica militara ale ambelor tabere.

SUA au oferit Ucrainei, sub forma de ajutor militar, 89 de obuziere grele M777, calibrul 155 milimetri. Militarii ucraineni s-au declarat extrem de multumiti de eficienta acestor piese de artilerie pe care le-au folosit pana acum cu succes pentru a impiedica avansul trupelor ruse in Donbas.

Sursa: