Doua cladiri au fost avariate si locatarii evacuati sambata dimineata la Sankt Petersburg, orasul natal al presedintelui rus Vladimir Putin, dupa ce mai multi locuitori au anuntat o explozie puternica ce a distrus ferestrele, informeaza hotnews.ro.

Publicat:02.03.2024, 14:28

Guvernatorul din Sankt Petersburg (nord-vest) Aleksandr Beglov a declarat ca „un incident" a avut loc in cartierul Krasnogvardeiski din nord-estul orasului. Nu au existat victime, dar locatarii au fost evacuati din apartamentele lor, a spus Beglov, fara a explica cauza incidentului sau natura acestuia, scrie Agerpres.

Inregistrarea video facuta de Reuters la fata locului arata o fatada deteriorata a unei cladiri cu ferestrele distruse, balcoane avariate si sticla sparta si resturi pe pamant.

Pe retelele de socializarea au aparut imagini din momentul in care drona a lovit o cladire.

Potrivit unor surse neoficiale, citate de Dmitri, fondatorul site-ului War Translated, drona ar fi venit dinspre est, din partea continentala a Rusiei, dar dar acest lucru va fi aproape imposibil de confirmat.

Locatarii caselor avariate au declarat pentru Reuters ca au auzit niste sunete ciudate, urmate de o explozie si un incendiu.

„Am auzit prima data o fluieratura pentru ca tocmai deschisesem fereastra, apoi o explozie, o flacara si un apartament plin de fum, fereastra a zburat", a declarat locatara Elena pentru Reuters. Ea a spus ca acest lucru s-a intamplat dupa ora 7.00 locala (4.00 GMT).

Presa rusa a reltat ca incidentul ar fi putut fi provocat de o drona ucraineana doborata, care se indrepta catre un depozit de combustibil din apropiere.

Nu a existat nicio confirmare oficiala in acest sens din partea autoritatilor ruse sau a presei de stat.