Vladimir Soloviov, principalul propagandist al Kremlinului, s-a dezlantuit dupa ce Germania a decis ca va livra tancuri Leopard Ucrainei. El i-a facut „nazisti nenorociti” pe liderii politici de la Berlin, de la cancelarul Olaf Scholz, pana la ministrul de Externe Annalena Baerbock, si a spus ca teritoriul Germaniei devine o tinta legitima pentru Rusia, daca livreaza astfel de arme, scrie digi24.ro

Publicat:25.01.2023, 13:37

„E timpul sa trimitem un mesaj clar: consideram ca Germania este parte a conflictului si ca tancurile germane care vor fi trimise (in Ucraina) ne vor duce cu siguranta la concluzia ca teritoriul Germaniei, bazele militare si alte obiective sunt tinte legitime. NATO vrea sa participe in mod viclean la acest razboi, pretinzand ca nu lupta. S-o credeti voi! Iar Pistorius (ministrul apararii din Germania - n.r.) va ramane in istorie ca un cretin care transformat Germania intr-un morman de ruine. La fel si Scholz! Si Baerbock (ministrul de externe german - n.r.)! Iar poporul german va afla ce lideri nazisti a crescut si adus la putere. Asta e parerea mea subiectiva. Noi suntem agresorul? Nenorocitilor, de opt ani alimentati regimul nazist din Ucraina. De opt ani omorati oameni in Donbas. De opt ani mintiti prin gura «mamei» Merkel. Nu ati vazut tragedia din Donbas, omorarea copiilor din Donbas. Iar acum pozati in ce? Farisei europeni! Nazisti nenorociti!”, a spus Vladimir Soloviov la emisiunea sa de la postul Rusia-1. 

Guvernul german a confirmat miercuri ca decizia de a trimite 14 tancuri Leopard 2 in Ucraina a fost anuntata de cancelarul Scholz in cadrul unei sedinte de cabinet. 

De asemenea, Germania va aproba si exportul  pe frontul din Ucraina a tancurilor Leopard 2 detinute de catre alte tari terte. 

Pe langa tancurile germane Leopard, si Statele Unite au anuntat ca vor trimite tancuri grele Abrams in Ucraina.