O mare de oameni s-a adunat pe strazile din Kiev pentru a vedea parada de tancuri rusesti expusa pe bulevadul principal al orasului. Echipamentele militare distruse de armata ucraineana au fost prezentate publicului, intr-un demers de imagine, la doar cateva zile distanta de sarbatorirea independentei Ucrainei si la sase luni de la inceperea razboiului.

Publicat:22.08.2022, 20:29

Singurele tancuri rusesti care au ajuns in Kiev de la inceputul agresiunii militare pornite de Rusia pe 24 februarie 2022, sunt cele distruse ori capturate de armata ucraineana. 

Pe bulevardul care intersecteaza piata Maidan, un simbol al rezistentei si un loc traditional de protest pentru societatea civila ucraineana, localnicii din Kiev se plimba printre resturile masinariei de razboi ale armatei ruse. 

Unele dintre exponate au placute informative care mentioneaza inclusiv bataliile in care au fost distruse. Parintii vin cu copiii lor si le fac poze pe tancuri, iar expozitia are si scopul de a ridica moralul populatiei.

Presedintele Volodimir Zelenski, a publicat un videoclip cu echipamentele distruse in lupte cu mesajul ca „„Parada” tehnologiei rusesti in Ucraina nu poate fi decat asa.

Anul trecut Ucraina a sarbatorit 30 de ani de la independenta. O parada militara a avut loc la Kiev in acea zi. Zelenski a declarat ca Ucraina va sarbatori si anul acesta Ziua Independentei, in ciuda razboiului. Planul de activitati a fost aprobat de Guvern pe 19 august, dar nu se stie ce contine acesta.