Un cargobot turcesc a fost lovit de o racheta in orasul Herson din sudul Ucrainei, un incendiu puternic izbucnind la bordul acestuia in urma loviturii, relateaza Reuters, transmite hotnews.ro

Publicat:25.01.2023, 18:39

Racheta ar fi lovit marti puntea de comanda a navei cargo „Tuzla”, potrivit companiei maritime Ambrey, o inregistrare video aratand cum flacarile au invaluit camera de comanda a vaporului.

Agentia Reuters noteaza ca a putut confirma ca incendiul raportat pentru prima oara pe retelele de socializare a avut loc intr-adevar la bordul acestei nave din Herson, informatiile fiind autentificate pe baza imaginilor din satelit si a informatiilor despre nava turceasca.

Jurnalistii de la Reuters noteaza insa ca nu au putut confirma independent daca incidentul a avut loc intr-adevar marti.

Nava, care este blocata in Herson din februarie 2022, cand presedintele rus Vladimir Putin a declansat invazia din Ucraina, este operata de Caveli Shipping, companie care nu a dorit sa comenteze situatia.

Mai multe nave de marfuri ale Turciei sunt blocate in Ucraina

O sursa din industria maritima a celor de la Reuters afirma ca 12 nave turcesti sunt blocate in porturile ucrainene, una dintre acestea aflandu-se in Herson.

Aceste nave nu sunt acoperite de acordul dintre Moscova si Kiev privind deblocarea exporturilor de cereale prin porturile ucrainene, fiind cargoboturi care transporta marfuri generale.

„Un atac a avut loc noaptea trecuta, cel mai probabil asupra portului, si o incarcatura exploziva pare sa fi lovit nava. Navele turcesti din Herson sunt operate de un echipaj minimal, asa ca nu exista raniti sau victime”, a declarat sursa Reuters sub conditia anonimitatii.

Fortele rusesti au lansat mai multe atacuri cu rachete asupra orasului Herson dupa ce acesta a fost eliberat de trupele ucrainene in data de 11 noiembrie. Unul dintre cele mai mari atacuri a avut loc chiar in Ajunul Craciunului, provocand cel putin 10 morti si 58 de raniti.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.