La Moscova continua procedura legislativa pentru anexarea ilegala a celor patru regiuni din Ucraina unde au fost organizate asa-zisele referendumuri: Donetk, Lugansk, Herson si Zaporojie. Duma de Stat a votat unanim anexarea celor patru regiuni ale Ucrainei ocupate de rusi.

Publicat:03.10.2022, 17:40

Parlamentul Rusiei a ratificat azi tratatele de aderare semnate vineri de Putin.

”Prezentati, va rog, rezultatele. Legea federala a fost votata cu unanimitate de voturi. 413 pentru, zero impotriva, abtineri nu sunt!” 

Deocamdata nu se stie exact suprafata exacta a teritoriului pe care spune Rusia ca l-a anexat formal. 

Dimitrii PESKOV, PURTATORUL DE CUVANT AL KREMLINULUI:  „LNR si DNR fac parte din Federatia Rusa in limitele granitelor anului 2014. Cat tine de regiunile Herson si Zaporojie, Kremlinul se va consulta cu populatia.”

In discursul pe care l-a tinut vineri Vladimir Putin a afirmat ca va proteja pamanturile nou anexate cu toate mijloacele disponibile, vorbind din nou despre armele nucleare si posibila lor folosire. Maine va fi randul Consiliului Federatiei sa ratifice tratatele, dupa care presedintele Vladimir Putin va promulga legea federala pe aceasta tema. Ieri Curtea Constitutionala a Rusiei a decis ca tratatele de anexare a teritoriilor ucrainene sunt legale.  Anexarea regiunilor ucrainene de catre Rusia, insa, nu este recunoscuta de comunitatea internationala