Vladimir Putin si-a adapostit familia intr-un buncar antinuclear de lux din Muntii Altai, un adevarat oras subteran, dotat cu tehnologie de ultima generatie, sustine un fost profesor rus, potrivit caruia liderul de la Kremlin sufera de o boala grava.  

Publicat:01.03.2022, 15:17

Vladimir Putin si-a ascuns in ultimele zile membrii familiei sale intr-un „oras subteran” din Siberia, potrivit unui fost profesor de la Institutul de Stat pentru Relatii Internationale din Moscova, citat de Daily Mail.

Buncarul de lux de inalta tehnologie este situat in Muntii Altai si a fost proiectat pentru protectie in caz de razboi nuclear, a declarat politologul Valery Solovey, in varsta de 61 de ani.

Solovey a sustinut anterior ca Putin sufera de probleme medicale grave, ascunse publicului rus si a luat parte la ritualuri samanice bizare alaturi de ministrul sau al Apararii, Serghei Soigu.

Oras subteran ultramodern construit de Gazprom

Chiar daca autoritatile il resping pe Solovey, ca fiind un adept al teoriilor conspiratiei sau un escroc, saptamana trecuta el a fost interogat timp de sapte ore din cauza acuzatiilor pe care le-a facut despre starea medicala si psihica a lui Putin, pe un site Telegram pe care il opereaza.

Casa lui a fost, de asemenea, perchezitionata si au fost confiscate mai multe obiecte electronice. Solovey a fost ulterior eliberat, dar cazul nu este inchis.

Afirmatia vine in timp ce Rusia loveste Kievul si Harkov cu rachete, ceea ce duce la acuzatii ca Putin comite crime de razboi.

„In weekend, familia presedintelui Putin a fost evacuata intr-un buncar special pregatit in caz de razboi nuclear”, a spus profesorul intr-un videoclip.

”Acest buncar este situat in republica muntoasa Altai. De fapt, nu este un buncar, ci un intreg oras subteran, dotat cu stiinta si tehnologie de ultima ora.

Nu inseamna ceva asta pentru tine? Ca presedintele isi trimite familia in acest buncar?”, a declarat Solovey.

Se pare ca profesorul care sustine ca are contacte la Kremlin se refera la un complex intins, construit aparent de gigantul energetic Gazprom cu aproximativ un deceniu in urma in districtul Ongudaysky din Republica Altai, o regiune a Siberiei care se invecineaza cu Mongolia, China si Kazahstan.

Observatorii au observat mai multe puncte de ventilatie in terenurile din jurul ascunzatoarei din munte si o linie de inalta tensiune conectata la o substatie ultramoderna de 110 kilovolti, suficienta pentru a alimenta un oras mic.

Pe cine ar fi dus Putin in buncarul din Muntii Altai

Solovey nu a spus cine sunt membrii familiei lui Putin care se presupune ca au fost trimisi la buncar, dar a sustinut anterior ca fosta gimnasta ritmica Alina Kabaeva, acum in varsta de 38 de ani, castigatoare de aur olimpic, este sotia secreta a liderului rus.

„Aceasta este familia lui adevarata, iar Alina este capabila sa-i influenteze deciziile”, a spus el anul trecut.

Putin are doua fiice adulte, Maria Vorontsova, 36 de ani, genetician, si Katerina Tikhonova, 35 de ani, dansatoare devenita matematiciana.

De asemenea, se spune ca mai are o fiica pe nume Luiza Rozova, de 18 ani, cunoscuta si sub numele de Elizaveta Krivonogikh, dintr-o relatie anterioara cu Svetlana Krivonogikh, care a devenit multimilionara la 45 de ani, acum co-proprietara a unei mari banci rusesti.

Zvonuri neconfirmate negate insa de Kremlin spun ca el are si copii cu fosta gimnasta Kabaeva.

Putin a spus anterior: „Am o viata privata in care nu permit amestecul. Trebuie respectata”.

El i-a deplans chiar pe „cei care, cu nasurile lor bagacioase si fanteziile lor erotice, se uita in vietile altora”.

Alina Kabaeva a spus ca a cunoscut un barbat, fara a-i da numele, pe care „il iubesc foarte mult”. ”Uneori te simti atat de fericit incat chiar te simti speriat”, spunea fosta gimnasta.

Ritual samanic alaturi de ministrul Soigun

Pretinsa mutare a familiei sale la buncar ar fi venit pe fondul unui esec al planului strategic al lui Putin de a cuceri Ucraina, a spus Solovey.

Putin a fost lovit de „reactia extrem de puternica si unita a Occidentului cu privire la planurile rusesti”.

„Putin planuise sa declare victoria militara completa si incontestabila a trupelor ruse in seara zilei de duminica, 27 februarie – si sa anunte sfarsitul asa-numitei „operatiuni speciale”, a spus Solovey. „Dupa cum stiti, nu a fost atinsa nicio tinta a invaziei Rusiei in Ucraina”.

Una dintre cele mai uimitoare afirmatii ale lui Solovey a fost ca ministrul Apararii, Soigu, a aranjat ca Putin sa participe la un ritual samanic in Siberia, care presupunea sacrificarea unui lup negru intr-un ritual de imbunatatire a sanatatii presedintelui.
Soigu detine in prezent controlul operatiunii militare a Rusiei in Ucraina.

„O bucata de tesatura alba a fost inmuiata cu sangele lupului si a ars”, a declarat canalul de Telegram „General SVR”, asociat cu Solovey, in septembrie 2021.

„Se presupune ca au vazut acolo un corb negru, invartindu-se mult timp in fum. Din anumite motive, acest semn i-a fost explicat lui Putin ca fiind un mare succes”.

Putin ar avea o boala secreta care ii pune viata in pericol

Intrebat in legatura cu afirmatiile sale conform carora Putin ar fi avut o boala grava - lucru care a fost negat ferm de Kremlin - Solovey a spus: „Nu folosesc expresia „bolnav terminal” si nu am folosit-o niciodata. Folosesc un eufemism: circumstante personale de forta convingatoare”.

El a sugerat in trecut ca Putin suferea de boala Parkinson in stadiu incipient si ca are o boala secreta care ii pune viata in pericol, dar nu a adus dovezi pentru afirmatiile sale. 

Sursa: