Kremlinul discuta din nou despre un posibil asalt asupra Kievului si spera in continuare la o victorie pe scara larga in razboiul impotriva Ucrainei, scrie site-ul rusesc Meduza, care citeaza doua surse apropiate Kremlinului si una direct din Administratia prezidentiala.

Publicat:28.05.2022, 18:31

Potrivit surselor Meduza, in ciuda faptului ca performantele armatei ruse nu corespund planurilor initiale ale Moscovei, Kremlinul discuta din nou despre un posibil asalt asupra Kievului si chiar spera intr-o victorie totala.

In cadrul blocului politic intern al Administratiei prezidentiale ruse, pe fondul avansarii trupelor ruse in Donbas, a aparut din nou speranta ca Moscova ar putea „duce razboiul din Ucraina la victorie" in cateva luni.

Potrivit Meduza, Kremlinul considera ca intregul teritoriu al regiunilor Donetk si Lugansk capturat de catre trupele ruse este „programul minim" pentru declararea victoriei la sfarsitul lunii mai 2022.

„Programul maxim” este in continuare definit ca fiind preluarea controlului asupra Kievului. Potrivit surselor Meduza de la Kremlin, conducerea de varf a Rusiei nu a renuntat la acest obiectiv.

Citeste si

Putin, lui Macron: „Violentele se vor agrava. Voi prelua toata Ucraina”


Putin a renuntat la „succesor”. Nu are incredere in nimeni si vrea sa conduca pana la ultima suflare

„Ii vom rupe pe ucraineni. Cel mai probabil, totul se va termina pana in toamna", a declarat o sursa, care a subliniat ca astfel de nazuinte sunt impartasite pe scara larga in conducerea partidului Rusia Unita.

Nu se stie care este pozitia conducerii Ministerul rus al Apararii la perspectivele unui atac asupra Kievului, fara o mobilizare generala in Rusia. Kremlinul se teme sa faca un astfel de pas, deoarece ar putea provoca o revolta a populatiei.

Insa Kremlinul se indoieste ca tarile occidentale vor continua sa sprijine Ucraina pe scara larga cu finante si arme daca razboiul se prelungeste.

„Mai devreme sau mai tarziu, Europa se va satura sa ajute. E vorba de bani si arme de care au nevoie ei insisi. Mai aproape de toamna, va fi necesar sa se ajunga la un acord cu Rusia privind gazele si petrolul inainte de inceperea frigului", a declarat una dintre surse.

La 11 mai, Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei a declarat ca Rusia intentioneaza sa captureze Kievul, sa creeze o noua entitate statala si sa o incorporeze in cadrul Federatiei Ruse.

Sursa: