Responsabilul Amnesty International in Ucraina, Oksana Pokalciuk, si-a anuntat demisia, acuzand organizatia ca a servit "propaganda rusa".

Ultimul update: 06.08.2022, 12:55 Publicat:06.08.2022, 12:54

"Demisionez din Amnesty International in Ucraina", a afirmat Oksana Pokalchiuk, subliniind ca raportul publicat la 4 august a servit, involuntar, "propagandei ruse", conform news.ro.

"Daca nu traiesti intr-o tara invadata de ocupanti care o distrug, probabil ca nu intelegi ce inseamna sa condamni o armata de aparatori”, a adaugat seful Amnesty Ucraina. Ea a spus ca a incercat sa convinga conducerea Amnesty International ca raportul este partial si nu tine cont de opiniile Ministerului Apararii ucrainean.

Potrivit acesteia, Amnesty "a trimis in cele din urma o solicitare catre Ministerul Apararii”, dar "i-a acordat foarte putin timp pentru un raspuns”. "Prin urmare, organizatia a lansat fara sa vrea un raport care parea sa sustina, fara sa vrea, versiunea rusa. Straduindu-se sa protejeze civilii, acest raport a devenit un instrument al propagandei ruse”, a spus ea.

Intr-o postare anterioara pe Facebook, Pokalciuk a sustinut ca Amnesty a ignorat apelurile echipei sale de a nu publica raportul. "Am avut speranta naiva ca totul poate fi aranjat si ca acest text va fi inlocuit cu altul. Dar apoi, mi-am dat seama ca nu se va intampla”, adauga ea.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: