Rușii au atacat noaptea trecută regiunea Odesa cu o rachetă balistică. Aceasta a fost interceptată, dar proiectilul a fost urmat de drone. Pe de altă parte a fost un atac masiv și asupra Rusiei. Ucrainenii ar fi lansat zeci de drone în Briansk și Crimeea. 22 de drone au fost doborâte, anunță Ministerul rus al Apărării.

Publicat:15.07.2024, 20:54

Noaptea trecută rușii au atacat regiunea Odesa cu o rachetă balistică Iskander-M.

Serghei BRATCIUK, PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL BRIGĂZII SUD: „Pentru că apoi am avut o altă alertă de raid aerian, de data aceasta o dronă a deranjat și a îngrijorat regiunile sudice, în special regiunea Odesa, dimineața, o dronă inamică a fost distrusă."

De altfel nu a fost o noapte liniștită nici în peninsula Crimeea, ocupată ilegal. Ministerul Apărării de la Moscova a raportat doborârea a 22 de drone lansate de Kiev asupra regiunii Briansk și Crimeea. Ucraina şi-a intensificat anul acesta atacurile asupra teritoriilor ruse, ţintind atât situri energetice care, potrivit ei, alimentează armata rusă, cât şi oraşele şi satele de lângă frontieră. Pe front la Harikov, trupele ruse încearcă să avanseze și să recupereze teritoriile, dar sunt opriți de Brigada 13 a Gărzii Naționale Charter.

Imaginile de acolo arată lupte intense, explozii și incendii care izbucnesc în apropiere de satul Lipețk. Pe flancul din Donețk ucrainenii fac tot posibilul să țină rușii în frâu. Dar este dificil.

„-Aviația a lucrat azi.
-Da, de 6 ori a zburat, ea ne-a trezit pe noi. Aruncau câte 3 dintr-o dată, dar nici una nu ne-a ajuns. Aviația începe să lucreze doar atunci când au în plan să ia cu asalt.”

Ceasov Yar este supus unor tensiuni serioase. Kremlinul își retrage rezervele de acolo, arată canalele care urmăresc evoluția războiului. De altfel situația în sectorul Torețk este, de asemenea, fierbinte, orașul fiind aproape în ruine.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.