Rusia a decis in mod deliberat sa extinda razboiul militar impotriva Ucrainei intr-un „razboi al cerealelor”, a declarat ministrul german de Externe Annalena Baerbock, in conferinta de presa sustinuta la finalul reuniunii de sambata din Germania a ministrilor de externe din G7, grupul celor mai industrializate economii ale lumii, potrivit CNN.

Publicat:14.05.2022, 18:20

„Actiunile Rusiei determina esecul livrarilor, preturile cresc nemasurat, nu numai in tara noastra, ci in intreaga lume, existand amenintarea foametei.

Nu trebuie sa fim naivi - nu e vorba despre daune colaterale. Este un instrument ales in mod deliberat intr-un razboi hibrid care este purtat chiar acum”, a spus Baerbock.

Ea a mai acuzat ca Rusia pregateste terenul propice pentru noi crize, pentru a slabi coeziunea internationala impotriva razboiului Rusiei, care genereaza foamete, instabilitate, insecuritate energetica, erodarea valorilor democratice, dar si a drepturilor omului, prin dezinformare.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: