Administratia Vladimir Putin a cerut, sambata seara, Uniunii Europene si Aliantei Nord-Atlantice sa nu mai furnizeze armament Ucrainei, informeaza agentia de presa RIA Novosti, citata de Reuters si de cotidianul Le Figaro.

Publicat:06.03.2022, 08:53

Moscova a avertizat ca exista riscul ca sistemele de rachete portabile Stinger sa ajunga la grupuri teroriste, ceea ce ar genera amenintari pentru avioanele comerciale.

„Cerem inca o data tarilor din Uniunea Europeana si NATO sa nu aprovizioneze regimul de la Kiev cu cele mai noi sisteme de rachete, pentru a evita riscurile imense pentru aviatia civila si alte mijloace de transport, nu doar in Europa, ci peste tot”, a declarat Maria Zaharova, purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe de la Moscova, scrie Mediafax.

Uniunea Europeana si NATO au anuntat ca vor finanta si vor furniza armament Ucrainei, in contextul invaziei militare ruse. Guvernul de la Budapesta a anuntat insa ca nu va permite transferul de armament din alte state membre ale Uniunii Europene catre Ucraina pe teritoriul Ungariei, de teama riscurilor unor atacuri ale armatei ruse.

Sursa: