Razboiul cu Rusia va atinge un punct de cotitura pana la jumatates lui august si se va incheia pana la sfarsitul anului, spune seful Directiei de informatii militare a Ucrainei, potrivit Guardian, care preia Sky News.

Publicat:14.05.2022, 12:01

„Punctul de cotitura va fi in a doua jumatate a lunii august. Majoritatea confruntarilor directe se vor termina pana la sfarsitul anului. Ca rezultat, ne vom intari puterea in toate teritoriile pe care le-am pierdut, inclusiv in Donbas si Crimeea”, a declarat generalul maior Kirilo Budanov pentru Sky News.

El a mai spus ca Rusia a suferit pierderi imense si ca acest lucru nu il surprinde, avand in vedere ca puterea Rusiei este un „mit”. 

„Europa vede Rusia ca pe o mare amenintare. Ii este teama de agresivitatea ei. Noi ne luptam de opt ani cu Rusia si putem spune ca puterea Rusiei, careia i se face atata publicitate, este un mit. Nu e atat de puternica. E o hoarda de oameni inarmati”, a afirmat generalul Budanov.

El a mai aratat ca fortele ruse care ataca in nord-estul Harkovului au fost impinse inapoi pana aproape de granita Rusiei si ca esecul de a traversa raul Siverski Donet zilele trecute s-a soldat cu „pierderi grele”.

„Pot confirma ca au suferit pierderi grele in materie de trupe si armament si pot spune ca in momentul in i-am lovit cu artileria multe echipaje si-au abandonat echiapmentul.”

Budanov a mai adaugat ca infrangerea Rusiei in Ucraina va duce la inlaturarea presedintelui Vladimir Putin si ca o lovitura de stat impotriva lui se pregateste deja.

„Miscarea a inceput deja si este imposibil de oprit”, a spus Budanov, fara sa aduca vreo dovada in acest sens.

Mai mult, Putin este „intr-o stare fizica si psihica proasta si este foarte bolnav”. Zvonuri despre starea proasta de sanatate a preledibtelui circula in ultima vreme, insa ele nu au putut fi confirmate din surse independente.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: