Seful serviciilor secrete ucrainene, general-maiorul Kiril Budanov, a declarat in exclusivitate pentru televiziunea britanica Sky News ca razboiul va atinge un punct de cotitura la jumatatea lunii august si se va termina pana la sfarsitul anului, transmite News.ro. Budanov a mai spus ca o lovitura de stat pentru inlaturarea lui Vladimir Putin este deja in curs in Rusia, iar liderul rus este grav bolnav de cancer, fara a proba insa declaratiile.

Ultimul update: 14.05.2022, 10:25 Publicat:14.05.2022, 10:26

Generalul Budanov a prezis corect cand va avea loc invazia rusa atunci cand alti oficiali de la Kiev au fost public sceptici si acum spune ca este increzator sa prezica incheierea acesteia.

„Punctul de cotitura va fi in a doua parte a lunii august”, afirma el, adaugand ca „majoritatea actiunilor de lupta active se vor fi incheiat pana la sfarsitul acestui an”. ”Ca urmare, vom reinstala puterea ucraineana in toate teritoriile pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas si Crimeea”, sustine el.

Tactica Rusiei nu s-a schimbat, in ciuda deplasarii acesteia catre est, spune Budanov, iar Rusia sufera pierderi uriase. El a spus ca nu a fost surprins de esecurile Rusiei in razboi.

„Stim totul despre inamicul nostru. Stim despre planurile lor aproape pe masura ce sunt facute”, afirma oficialul ucrainean, adaugand ca „Europa vede Rusia ca pe o mare amenintare”, se teme de agresiunea ei. „Ne luptam cu Rusia de opt ani si putem spune ca aceasta putere rusa foarte mediatizata este un mit”, da el asigurari.

Generalul Budanov a mai declarat pentru Sky News ca infrangerea in Ucraina va duce la inlaturarea liderului rus si la dezintegrarea tarii. „Va duce in cele din urma la schimbarea conducerii Federatiei Ruse. Acest proces a fost deja lansat si merge in aceasta directie”, a sustinut el. Intrebat daca inseamna ca o lovitura de stat este in curs, Budanov a raspuns afirmativ.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: