Razboiul cu Rusia va atinge un punct de cotitura la jumatatea lui august si se va termina pana la sfarsitul anului, afirma seful serviciilor secrete ucrainene. Intr-un interviu pentru Sky News acesta a mai spus ca o lovitura de stat pentru inlaturarea lui Vladimir Putin este deja in curs in Rusia, iar liderul rus este grav bolnav de cancer, fara a justifica insa declaratiile. Sky News noteaza ca aceasta este cea mai precisa predictie a unui inalt oficial ucrainean de pana acum.

Publicat:14.05.2022, 17:40

Kiril BUDANOV, SEFUL SERVICIILOR SECRETE UCRAINENE: „Punctul de cotitura va fi in a doua jumatate a lunii august. Majoritatea confruntarilor directe se vor termina pana la sfarsitul anului. Ca rezultat, ne vom intari puterea in toate teritoriile pe care le-am pierdut, inclusiv in Donbas din Crimeea.

-Si dupa asta victora va fi asigurata?

-Nu va fi usor, dar victoria va fi de partea Ucrainei.

-Cum puteti fi atat de sigur?

-Acesta este lucrul meu. Eu trebuie sa stiu asta. Daca nu eu, atunci cine?”

Budanov nu detaliaza ce inseamna punct de cotitura, precizand insa Rusia a suferit pierderi uriase si ca acest lucru nu il surprinde, avand in vedere ca puterea Rusiei este un mit. 

Kiril BUDANOV, SEFUL SERVICIILOR SECRETE UCRAINENE: „Noi de mult spunem ca armata rusa pe care Rusia incearca sa o promoveze, careia i se face publicitate prin materiale video, nu exista. E o hoarda de oameni inarmati.”

Kiril Budanov a mai adaugat ca infrangerea Rusiei in Ucraina va duce la inlaturarea presedintelui Vladimir Putin si ca o lovitura de stat impotriva lui se pregateste deja.

Kiril BUDANOV, SEFUL SERVICIILOR SECRETE UCRAINENE: "Acest proces a fost deja lansat si merge in aceasta directie

-Inseamna asta ca o lovitura de stat este in curs?

- Da. Miscarea a inceput deja si este imposibil de oprit.”

Seful serviciilor secrete ucrainene insista ca liderul rus este grav bolnav de cancer.

Kiril BUDANOV, SEFUL SERVICIILOR SECRETE UCRAINENE: ”Suntem absolut siguri ca presedintele Putin se afla intr-o stare psihologica si fizica foarte proasta si este foarte bolnav. El are mai multe boli, iar una dintre ele este cancerul.”

O astfel de afirmatie nu a fost sustinuta cu probe. Speculatiile in jurul sanatatii lui Vladimir Putin s-au intensificat in ultima perioada. Semne de intrebare a starnit postura lui Vladimir Putin la o intalnire recenta cu ministrul Apararii, Serghei Soigu, in care timp de 12 minute s-a tinut de masa. Si imaginile de la parada de 9 mai in care Putin si-a acoperit picioarele cu o patura, i-au facut pe jurnalisti sa se intrebe daca acesta este bolnav. Site-ul de investigatii rus Project a spus ca Vladimir Putin ar fi permanent inconjurat de doctori. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat drept „fictiune si minciuna" informatiile privind problemele de sanatate pe care le-ar avea presedintele rus. Pe 7 octombrie, fostul agent KGB aflat la conducerea Rusiei de peste doua decenii, va implini varsta de 70 de ani. De-a lungul timpului, maestru la judo, Putin a pozat de multe ori la bustul gol, etalandu-si forma fizica.