Ministrul rus de externe, Serghei Soigu, a declarat miercuri la televiziunea de stat ca fortele ruse mentin o "aparare activa" in fata contraofensivei ucrainene si ca Moscova nu are alta optiune decat sa invinga in Ucraina, scrie stirileprotv.ro.

Publicat:13.09.2023, 17:20

"Nu avem alte optiuni", a afirmat Soigu, raspunzand la intrebarea unui jurnalist de la Rossia-1 daca Rusia va castiga in Ucraina, scrie Agerpres.

Soigu, care a participat miercuri la negocierile ruso-nord-coreene de pe cosmodromul Vostocinii (Extremul Orient rus), a declarat ca trupele ruse "mentin o aparare activa in sectoarele necesare".

Campania de toamna este in prezent in desfasurare, a spus ministrul rus, recunoscand, in comentariile facute pentru acelasi reporter al televiziunii de stat Rossia-1, ca situatia de pe front este dificila pe alocuri.

"Fortele mentin o aparare activa pe fronturile necesare, esentiale. In unele locuri este mai greu, in altele mai simplu", a spus el.

"Dar pot spune ca baietii si comandantii actioneaza cu incredere si apara in mod fiabil ceea ce trebuie sa aparam in acest moment - acele locuri, evident, in care fortele armate ucrainene incearca sa patrunda", a afirmat Soigu.

Potrivit acestuia, sarcina principala a fortelor ruse pe teren este de a distruge armamentul inamic.

Contraofensiva ucraineana, pe care Rusia o considera ca esuata, este insotita de atacuri cu drone si rachete adanc in spatele liniilor frontului, inclusiv la Moscova.

Rusia controleaza aproape o cincime din teritoriul Ucrainei, dupa mai mult de 18 luni de razboi, dar a fost nevoita sa se retraga din zone extinse pe care le-a cucerit initial in cursul invaziei in apropierea capitalei Kiev si in sud si est.

Ucraina a lansat in iunie o contraofensiva mult asteptata, in cursul careia armata ucraineana a cucerit in jur de 12 mici localitati, dar inainteaza cu dificultate din cauza campurilor vaste minate de rusi si a fortificatiilor defensive pe care Rusia le-a ridicat intre timp.